"Zinnen en Minnen" Shop

zondag 11 juli 2010

Vintage in Frankrijk - het huis van Dior


Afgelopen week was ik met mijn gezin in Donville les Bain te Normandie.

Wat een heerlijke week. Naast het dagelijkse ritueel van liggen op het strand en zwemmen in de zee met gemiddeld 25 graden ben ik op VINTAGE gebied flink aan mijn trekken gekomen.

In Granville (de nabij gelegen plaats) ontdekten we tijdens een wandelingetje ineens wat ooit het woonhuis was van Christian Dior.

Het huis is geschilderd in oudrose en roomwit. Prachtig. Echt de Dior kleuren. Zijn tuin lijkt wel een park. We hebben hier heel wat uurtjes doorgebracht. Op het theetuin terras met een pot echte Dior thee (gemaakt van bloemen die in zijn tuin groeien) en natuurlijk een macaronne erbij, geserveerd op een geb loemde schotel. De macaronne bood Christian Dior aan tijdens de Robe de Gala"Grand Bal". Hierdoor is deze delicatesse wereldberoemd geworden.

Vele interessante mensen werden uitgenodigd voor dit bal waarbij de hele collectie haute couture 1949 onder de aandacht werd gebracht. Salvador Dali heeft zelfs een bijdrage geleverd aan de ontwerpen van deze zeer bijzondere collectie. Ik heb de hele collectie op film gezien. Ik heb ongeveer een uur in de kleine bioscoopzaal gezeten. Vol verwondering en met open mond heb ik deze wereld tot me laten komen. Je raakt erdoor geinspireerd en zeer onder de indruk.

Aangezien ik alles moest vertalen vanuit het frans is het lastig om nu even snel hierover te vertellen. Dus ik ga me nu verdiepen in de boeken die ik hier heb gekocht en hier zeer binnenkort meer over schrijven.


In de shop kon ik de verleiding natuurlijk niet weerstaan en kocht ik de
opnieuw uitgebrachte Vintage parfum van Dior: Diorling! Wat een geur