"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 16 augustus 2010

VINTAGE KNOPEN

Het werken op deze blog geeft oneindig veel mogelijkheden. Ik val van het een in het ander. Ik heb op de markt in Rotterdam weer een poging gedaan voor het afnemen van het interview met Theo Tournier De Essenburg - de knopenkraam met een lange geschiednis.

Omdat Theo mij zo ontzettend graag het door Annie M.G. Schmidt geschreven verhaal over de voormalige winkel van Theo wil wil geven, moet ik nog even geduld hebben. Theo is niet meer de jongste en moet hiervoor toch wat capriolen uithalen op zijn zolder.

Mijn band met Theo moet dus worden onderhouden. Wat kon ik meer doen als het aanschaffen van vijf hele mooie VINTAGE KNOPEN. Ik ben ook maar meteen lid geworden van een knopen verzamelclub. Deze komt meerdere keren per jaar bijeen en geeft gelegenheid tot het ruilen van knopen. Ook is hiervoor veel literatuur beschikbaar. Mijn tabblad literatuur kan dus ook gevuld worden met informatie over deze oude knopen.

Hiervan wordt ik echt blij en enthousiast., Ik krijg meteen weer zin om zelf kleding te maken en deze knopen hiervoor te gebruken. Hoe zou het zijn om een eigen Vintage'lein kleding label te hebben?

Wat een inspiratie haal ik uit mijn eigen blog. Ik heb vanmiddag de pralines gemaakt. Ze zien er prachtig uit. Weer eens iets anders als cupcakes of macaronnes. Mijn dochter kwam me net verllen dat ze heerlijk zijn. En het was zo snel klaar te maken. De kosten liggen laag. Voor 30 pralines ben ik 2,00 euro aan chocoladerepen kwijt. Maar nu genoeg hierover.

Morgen ga ik naar het naaicafe van Caroline Vogel om hier een leuk patroon te kiezen voor een jurkje. Stofjes zoek ik natuurlijk op de markt en kringloopwinkels. Het moeten tenslotte VINTAGE STOFFEN zijn.

In de Krinkloopwinkel heb ik ook al een VINTAGE BREiBOEK (3 SUISSES) gekocht. Ik ben nu aan mijn eerste VINTAGE'LEIN sjaal aan het breien.

Ik moet nu echt stoppen met schrijven, want ik moet op zoek naar een eigen kledinglabel. Hoop echt dat ik reacties op mijn blog ga krijgen, waardoor ik weer op nieuwe ideeen kom. En volgers...die zijn natuurlijk altijd welkom.

Wie weet komt er nog eens een VINTAGE' LEIN webwinkel! Alvast een try-out
via Marktplaats.