"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 9 november 2010

Vintage'Lein Inpiratie door Inspiratie

Vulpen Sailor Sapporo mini
Kijk tijdens het lezen van deze tekst naar: http://www.youtube.com/watch?v=M1-H8UdGp3k&feature=related

Als je creatief bent, komen je gedachten vaak niet tot rust. Uit elke inspiratie haal je weer een nieuwe inspiratie. Bij mij is dit echt aan de orde. Soms slaap ik er niet van. Zie ik een lapje stof, dan zie ik een patroon. Zie ik kleding, dan zie ik een accesoire. Zie ik een boek, dan verlang ik naar de film. Zie ik een film, dan wil ik naar theater. Hoor ik klassieke muziek, dan wil ik naar een opera.

Nu krijg ik ook nog wekelijks de gelezen bladen van vriendinnen, moeder, schoonmoeder enz. Weer een bron van inspiratie! Ik las hierin over de mini vulpennen die te verkrijgen zijn bij Hoogstins (zie bovenstaande afbeelding). Dit is misschien wel iets om voor Sinterklaas te vragen. Maar..hij kost wel € 69,00 euro. Een ouderwetse kroontjespen heeft ook wel iets.


Een ding weet ik zeker. Dat de gedachten die ontstaan vanuit mijn creativiteit geordend moeten blijven. Schrijven blijkt daarvoor de methode te zijn. Maar waarop? Uitgaande van de kroontjespen zou ik kiezen voor handgeschept papier van Cortina.

Toch moet ik eerst nog het een en ander ordenen en kies ik voor de boekjes van Moleskine. Deze zijn er voor het systematisch vastleggen en organiseren van gedachten die gaan over films, boeken, recepten, wijn, gezondheid, muziek enz.
Passion Journal Films
Nu heb ik het alleen nog maar over het schrijven, maar voorafgaand aan het schrijven gaat het lezen. Dat lezen ontstaat weer vanuit...

Ik stop ermee. Genoeg inspiratie voor vandaag. Eerst maar eens organiseren. Maar, oh ja. Die adressen voor de kerstkaarten? Toch nog een adresboekje bestellen bij Moleskine: http://www.moleskine.nl/producten/categorie-passions/

Als ik dan een leuke persoonlijke kerstkaart zie, dan schrijf ik hem meteen (ik heb dan in ieder geval altijd de adressen bij mij, geordend in het Moleskine adresboekje).

Oh..nu moet ik weer gaan nadenken bij welke persoon welke kerstkaart hoort?

Inspiratie door Inspiratie blijft mijn thema. Zie onderstaande kaart. Weer een Inspiratie......