"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 20 september 2011

Literary Tuesday/Vintage Reading - to kill a mocking bird!

To kill a mocking bird! Wereld literatuur van formaat.



Mijn leven kenmerkt zich door een zoektocht naar zingeving en harmonie...

Wat is zingeving?
Is dat een ander gelukkig maken of
Is dat een goede baan of
Is dat jezelf ontwikkelen of
Is dat kennis overdragen of
Is dat het delen van "Inspiratie door Inspiratie" (mijn blogquote)

"Inpiratie door Inpiratie" spreekt mij hiervan het meeste aan. Dit geeft naar mijn idee zin aan elk bestaan. Of het nou is in de werkomgeving of in privesfeer. Het maakt niet uit.

Elke dag weer wordt ik geinspireerd door wat bijvoorbeeld mijn dochters doen, Ze studeren beide Spaans. Maar mijn oudste dochter studeert daarnaast ook nog film, theater en literatuur.

In haar kamertje zijn dan ook veel mooie boeken te vinden. Vandaag vond ik op haar bed een Vintage boek met de titel "To Kill a Mockingbird".  Tot op heden nooit van gehoord.

Een boek met deze titel  maakt me nieuwsgierig, Even googelen. Wat zou dit voor boek zijn?
Het boek blijkt een bildungsroman te zijn. Een bildungsrom is een psychologische roman die verhaalt over de emotionele, morele en intellectuele groei van het meestal (jonge) hoofdpersonage. Het hoofdpersonage wordt vaak gevormd door mensdie hij ontmoet en waar hij mee om gaat. Zijn levensverhaal wordt gekenmerkt door de zoektocht naar zingeving en harmonie.

Ik hou van dit soort boeken met een boodschap. "Inspiratie door Inspiratie" zal hierop zeker van toepassing zijn. Lees mee: To kill a mocking bird (beschrijving).

In mijn situatie is nog een hoop in te halen. Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel gelezen. Heb jij het boek al gelezen? Laat het me weten. Ik benieuwd wat je van het boek vond?

Of heb je andere titels van mooie Vintage boeken? Ik hoor ze graag.