"Zinnen en Minnen" Shop

woensdag 25 februari 2015

Have a nice day, make a difference!



Have a nice day, make a difference! (zinnen en minnen)

Het was oktober 2014.

Vanaf mei was ik al vastbesloten. Bij het éénjarig bestaan van Vintage'Lein op 04.11.14 zou ik een kleine borrel te organiseren. Want, het leven is immers te kort om iets slechts te drinken. Ha ha.
Mijn gasten zouden daarbij via beeld en geluid te te zien moeten krijgen wat ik bedoel met
"het maken van het verschil". Authentiek zijn is prachtig. Jezelf laten zien zoals je werkelijk bent.
De blanke pit, zonder dikke laag vet waar meestal onrust, beïnvloeding, angst, onzekerheid etc...in zit.

Zo kwam het dat we op 8 oktober om 09.00 uur in de Pop Up winkel afspraken met Marjolein van Soelen (fashion styling), Martin Jansen (fotograaf), Jeanette van Waasdorp (visagie) en Marjolein Droog (backstage film). en vanzelfsprekend Noeska van Zijl (Max Models)

Marjolein van Soelen had een week eerder al een tas met mijn mooiste lingerie en sieraden opgehaald, haarstukken geregeld etc. en heeft me meerdere keren laten weten dat ze helemaal blij werd bij het uitpakken. Het was echt een feestje voor haar. Daar word ik op mijn beurt dan weer zo blij van.
Ik vind het zo knap van haar het model te laten matchen met de inhoud van de tas.

Al deze voorbereidingen lieten ons een geweldig "moment supreme" beleven. Er heerste een super intieme sfeer. Daarnaast maakte de krultang overuren, bezorgden we Noeska kippenvel, vielen we zowat over elkaar heen door de camerasnoeren, lampen etc... die de vloer van mijn kleine winkeltje vulden.  Een drukte van jewelste dus in mijn kleine Pop Up winkeltje aan de Hoogstraat 154 in dit schattige stadje Schiedam.  Maar, zoooo gezellig.

Toch zochten we uiteindelijk de ruimte op en liepen gezamenlijk naar de Grote of St. Janskerk waar we deel 2 van de shoot beleefden. De bidstoel en preekstoel waren helaas voor ons niet toegankelijk. Biechten kennen ze hier niet. Maar gelukkig hadden we de gehele kerk verder tot onze beschikking. We werden er stil van.

Toch wil ik nog wel iets opbiechten. Ik heb een prachtige herinnering aan deze dag. Maar wat me vooral is bij gebleven is dat we met een team van mensen waren die allemaal het verschil maken. Ieder op zijn eigen wijze.

Iedereen moet die kans krijgen het verschil te maken. Lukt dat niet in het groot, dan maar in het klein. Laat de romantische lingerie van Vintage'lein jouw inspiratiebron zijn, en

Zet je zinnen op minnen en wees ...