"Zinnen en Minnen" Shop

vrijdag 11 november 2011

Dit weekend zoete verleidingen, dus ook.....


Mooie rode pump in rood lak, maat 37. Zo goed als nieuw. € 20,00 inclusief verzendkosten.

Vintage'Lein Weekend Recept - Romantic Love Secret (Poem) En Komrij? Die is er ook bij ....



Dichten is het openen van de ziel, wordt gezegd
Vind ik wel leuk uitgelegd
Ik hou wel van wat rijm
Dichten is best fijn
Ben daarin nog niet echt vaardig
Maar, rijmen lukt wel aardig
Maar dichten is meer
Ook dit is een kunst van weleer
Grote dichters zijn er geweest
Toch is een gedicht niet iets dat iedereen leest
Je moet daarvoor openstaan
En ook eens naar op zoek gaan
Gerrit Komrij is een talent
Zijn gedichten zijn niet onbekend
Ik moet mijn eerste bundel nog gaan kopen
Maar ik laat de kans niet lopen
De Sint komt er morgen weer aan
Die mag ervoor in de rij gaan staan
Of beter nog kiest hij voor online
En shopt bij bol.com op de blog van Vintage'Lein
Ziet hij meteen het voor hem (en jullie) gekozen recept
Ik kan het haast niet verklikken, maar
Het is om je vingers bij af te likken
Dus vertel ik het toch maar
Het is een nestje van chocola, en zo klaar
Dit wordt de donkerbruine verleiding genoemd
Ik heb me er snel mee verzoend!
Dus hierbij het recept van Vintage'Lein
Laat dit weekend jouw feestje zijn.

Geniet ervan!



Het door mij gekozen recept is van:

Jean-Pierre Wybauw
Jean-Pierre Wybauw, leraar suiker- en chocoladewerk, werkt al 34 jaar als adviseur en lesgever bij Barry-Callebaut. Hij reist voortdurend de wereld rond om beroepsmensen de knepen van het vak te leren. Hij is sinds jaren een gewaardeerd jurylid op internationale wedstrijden. Zijn boek Perfecte pralines verscheen al in acht talen en werd bekroond als 'Beste chocoladeboek van de wereld'.

Dit boek is via mijn blog te bestellen bij bol.com.


Het recept:
55 gram water - 100 gram suiker - 150 graam donkere chocolade - 100 gram zachte boter - 2 eieren.

Breng het water met 65 gram suiker aan de kook. Giet dit in een kom over de chocolade. Voeg de boter hierbij. Klop in een andere kom de eieren met de overige 35 gram suiker op tot een stevig schuim., Spatel het schuim voorzichtig door het chocolade/botermengsel (ganache). Verdeel het in ronde vormpjes,. Kook het water en giet het in een braadslee. Plaats de vormpjes erin. Het water moet max. 2 cm. hoog staan. Bak ze 40 minuten in een op 140 graden voorverwarmde oven (tot de bovenzijde vast genoeg aanvoelt). Plaats de inhoud met vormpjes vervolgens ongeveer 2 uur in de vriezer.