"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 19 juli 2011

Sporty Monday: Beautiful bodies are not born but created!








De schaamte voorbij! Dat was ik gisteren op "Sporty Monday"

Ik ben niet de grootste fan van de sportschool. Toch hou ik er wel van om iets te doen aan mijn totale welbevinden.

Blij verrast was ik dan ook toen ik het aanbod kreeg om in plaats van naar de sportschool mee te gaan naar Thermen Holiday Schiedam. Een hele dag voor mijzelf! Van 10.30 uur tot ergens in de avond. En een en al ontspanning. Wie kan daar nou nee tegen zeggen.

Wat ik niet wist was dat het een dag was voor mannen en vrouwen en dat totaal naakt het voorschrift was. En dat gold ook voor mij. En dat terwijl ik me het afgelopen jaar vooral gericht heb op het genieten in plaats van op een mooi strak lichaam.

Mijn dochters hadden me al gezegd dat er genoeg mensen zijn met eenzelfde probleem. En die lopen daar ook rond. Nou, niets is minder waar. Wat de meeste indruk op mij maakte waren de mensen met een prachtig strak lichaam die in de minderheid waren. Net als op de sportschool waren dit vooral de mensen die veel ouder zijn als ik.

Wat voelde ik me ellendig toen ik me had terug getrokken in de stilte ruimte om mijn zonden te overdenken.  Hoe heb ik me ooit zo vol kunnen (vr)eten en mijn lichaam zo kunnen verwaarlozen. Het had er zo anders uit kunnen zien.

Ik was al blij dat het besef er nu eindelijk was, al in de eerste minuut dat ik was binnengetreden in de wereld van de naakten.Van sauna naar sauna ben ik gegaan om in ieder geval zoveel mogelijk afvalstoffen kwijt te raken en goed naar mijzelf te kijken en bewust te zijn van het resultaat van het genieten.

Maar, de zaak is nog niet verloren! Ook ik kan natuurlijk het verschil maken. En ik ben zeker van plan dit te gaan doen. Immers, tot mijn 40e jaar droeg ik nog maatje 34. Dat hoeft natuurlijk niet meer, maar om te beginnen een maatje minder moet.

Ik weet een ding zeker. Ontspanning gaat boven alles en dit wordt de plek. Ik zal er zeker vaker te vinden zijn als aanvulling op de sportschool, want "Beautiful bodies are not born but created`.

In totale ontspanning vind je de wilskracht en vanzelfsprekend de discipline terug waarnaar je zo lang op zoek was. Tenminste, zo werkt dat bij mij.

Wordt vervolgd....schrijf ik met de waterfles in mijn hand en de wijn aan de kant. De naakte waarheid is te hard.