"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 6 januari 2014

Het is niet uitsluitend de geur van rozen die zich opdringt (6)

 
En nu is het weer maandag! Het begin van de nieuwe week. Rond 07.00 uur zat ik startklaar. Klaar om te werken aan, voor of bij mijn nieuwe onderneming. Hoe je het noemen wilt, het klinkt allemaal geweldig. Na dertig jaar te mogen zeggen dat ik werk bij mijzelf. Wie had dat ooit gedacht. Moet er nog wel even aan denken zo mijn eigen koffie in te schenken, want voorheen kreeg ik dat altijd van een of andere collega.
 
Stiekem dacht ik dertig jaar geleden al dat er ergens aan de horizon iets op mij lag te wachten. Iets wat zeker te maken zou hebben met ondernemen, inkopen, verkopen en bezig zijn met mijn passie voor sieraden, lingerie etc. Maar het geld heeft het destijds gewonnen van de droom. Niet erg. Het is goed geweest. Ik heb 35 jaar lang kunnen leren van de mensen om mij heen en mijn netwerk kunnen opbouwen. Daarnaast ben ik altijd blijven verzamelen. Ik heb altijd gezocht naar authentieke spullen waarmee ik ooit anderen zou kunnen inspireren. Zoals ze pas bij een inkoop tegen me zeiden "mevrouw, u haalt al de krenten uit onze pap". Ik moest gniffelen.
 
Nu besef ik wel dat ik nu ontzettend veel meer moeite moet doen om een eigen inkomen bij elkaar te krijgen en dat ik niet alleen van mijzelf afhankelijk ben daarvoor. Bovendien is het belastingklimaat ook niet altijd even gunstig. Het is niet uitsluitend de geur van rozen die zich opdringt. Maar, dat is elke ondernemer wel bekend. Dus, daar hoeven we het niet meer over te hebben.
 
Vandaag heb ik het volgende op de planning t.b.v. www.vintagelein.nl :

- het maken van een inventarislijst
- fotograferen van de sjaaltjes, dasklemmen en handschoentjes
- regelen van de route op de Nieuwe Binnenweg
- ontruimen kamer t.b.v. een eigen te creƫren vintagelein kamer
- bestellen nieuwe partij visitekaartjes, de eerste stapel is op
- het maken van een jaarplanner
- leggen, onderhouden van contacten
- facturen opvragen t.b.v. de administratie en 1e kwartaalaangifte
 
En tussendoor drink ik koffie, zoek ik naar een nieuwe leefstijl om af te vallen, denk ik na over een ander kapsel, geniet ik, fiets nog wat, kook, doe wat huishouding, lees wat en schrijf wat en schenk ik aandacht aan mijn sociale leven (waar ik nu eindelijk wat meer tijd voor heb), kortom...ik leef gewoon mijn droom en ...
 
Ik pluk de dag!
 
"Voordat ik in een vaas eindig"! zoals mijn collega ooit zei.