"Zinnen en Minnen" Shop

vrijdag 13 maart 2015

Het is maar door welke bril je kijkt ...


    


Vandaag was ze vroeg. Ze had had haar oude papier opgespaard voor de jongens die vandaag met hun grote Irado wagen door de smalle Hoogstraat te Schiedam de rust zouden komen verstoren en met draaiende motor voor haar Pop Up winkeltje stil te blijven staan voor haar opgespaarde papier. Het is al onderdeel van de dagelijkse sleur geworden.

Nou, sleur wilde ze het eigenlijk niet noemen. Ze was hier immers bezig met haar passie. Het overbrengen van het beminnen door inzet van haar zinnen en haar romantische (vintage) lingerie en accessoires.


"Waar is oma?" klonk het luid op straat, terwijl een aantal Schiedamse dames de degelijke onderjurkjes en corsetjes bekeken. Ietwat cynisch besloten ze uiteindelijk elkaar ervan te overtuigen dat ze apart en mooi zijn.


Echt vrijdag. Marktdag. De geluiden die zij vrijdags vooral hoort zijn variƫrend van:

- Meid, wat een leuk tassie hebbie...van de mark....was maar € 2,50
- Tsssss, 20,00 euro vraagt ze, die koopie in Rotterdam op de mark voor € 3,00
- Ik kennie meer. Snel naar huis voor een bakkie. Of zullen we die lekker bij de AH neme...

Ze moest giegelen. Ze had er schik in. Gisteren waren er nl. een groot aantal bezoekers van het Stedelijk Museum Schiedam die hier heel anders over dachten. Ze zagen dat een groot deel onderjurkjes van echt zijde waren. Dat hier de krenten uit de pap gehaald zijn en je hele bijzondere dingen kunt vinden. Zij waren verrast door de redelijke prijzen.


Het is maar door welke bril je kijkt. Ze zou vandaag in ieder geval de echte Marlies Dekkers Sundressed zonnebril  adviseren en haar slogan voor vandaag zou zijn:



Zet je zinnen op minnen en wees  toch eens charmant! 

logboek vanuit de Pop Up winkel aan de Hoogstraat 154 te Schiedam