"Zinnen en Minnen" Shop

woensdag 31 augustus 2011

Carmen/Bizet (woensdag: vroeger gehaktdag, nu gemakdag)

Vandaag klinkt alles mij als muziek in de oren! Bizet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Daar is het woensdag voor. Vroeger Gehaktdag maar nu Gemakdag. De kop van de week is eraf en het duurt niet lang meer voordat het weekend wordt. De werkweek speelde vroeger veel thuis af. Ontspanning werd dan vaker buiten de deur gezocht. Nu zijn we vrijwel de hele week buiten de deur aan het werk en is het ook fijn om thuis voor ontspanning te zorgen. Ik doe dat op woensdag met muziek.

Vandaag wordt het voor mij de opera "Carmen" van George Bizet. Een opera in vier delen die mij de ontspanning moet bieden. CD speelt af...terwijl ik schrijf. Luister mee naar: De Opera Carmen op You Tube.


Deze opera trekt altijd volle zalen en komt dan ook dit jaar naar Nederland. Eigenlijk zou het niet moeten kunnen dat je nog nooit in je leven naar deze opera geweest bent. In mijn geval is dat helaas wel zo. Daar schaam ik me eigenlijk best voor. Zo ik er nu over denk hoort het luisteren naar muziek eigenlijk wel tot de basisbehoeften van een mens.

Door muziek kunnen er veel stemmingen worden opgewekt.

Terwijl ik luister naar Carmen van George Bizet kom ik echt in mijn woensdag stemming die mij door de rest van de week zal helpen. Ik roep de beelden op die voor mij passen bij dit blog bericht.Ik zie Parijs (geboorteplaats George Bizet), Sevilla (waar het verhaal zich af speelt en mijn lievelingsstad) en zelfs Den Haag waar in de Koninklijke Schouwburg binnenkort de wereldberoemde opera wordt opgevoerd. 


Nu eerst even kijken of er nog kaarten te bestellen zijn op De online ticket shop. Wie wil nou niet in de stemming komen?