"Zinnen en Minnen" Shop

zaterdag 8 juni 2013

Royal Epiag - suikerpot (Boheems porselein)

 

 
Royal heeft vele verwijzingen. In dit geval verwijst het naar Epiag - de naam voor Boheems porselein uit de Czech Republic (sinds 1804).
 
Met regelmaat bezoek ik de website van Lady Fly. Deze site maakt je bewust van de keuzes die je kunt maken om gestructureerd te leven. Orde op zaken te stellen. Dat doen zij door het geven van allerlei tips voor het dagelijks bestaan. Eentje ervan is eens in je kasten te kijken en te onderzoeken om dat wat er staat een functie of waarde heeft en of het echt nodig is het te bewaren.
 
Nou moet ik eerlijk toegeven dat er bij mij in huis met regelmaat iets binnenkomt dat niet gebruikt wordt, maar gewoon omdat het zo mooi is. Dit geeft ruimtegebrek.
 
Neem nou dit suikerpotje, gevonden op een rommelmarkt. Nu bij mij in de kast zonder functie. Het staat er maar te staan. Als verzamelobject past het ook niet bij wat ik al heb. Eigenlijk best jammer. Want, dit plekje in de kast zou ook gebruikt kunnen worden voor dingen die een functie hebben.
 
Ik heb er iets op gevonden. Op de Nieuwe Binnenweg 208 a zit Het derde Servies te Rotterdam. Deze winkel heeft een enorme collectie serviesgoed. Maar, ze kopen ook serviesgoed in. Ik ga eens onderzoeken of zij blij worden van deze suikerpot en alle andere overbodige stukken van dit servies dat niet gebruikt wordt. Wie weet kan ik met de opbrengst om functioneel stukje servies terug kopen of sparen voor een compleet servies om te gebruiken.
 
Tenzij?
 
Iemand van mijn volgers mailt dat hij deze suikerpot voor € 10,00 (excl. verzendkosten) hebben wil. Mail dan voor 12.00 uur naar vintagelein@hotmail.com