"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 19 september 2011

Sporty Monday - of Rubens Look-a-like?




Rubens hield van weelderige vormen. Zo was dat ook met Fernanco Botero in 1923. Hij stelde zich Eva voor als het bovenstaande rechtse plaatje en had daarbij vrijwel een zelfde voorstelling als Rubens.

Kunstenaars hebben vrouwen altijd al graag voorgesteld met weelderige zinnelijke vormen. Met een mooi woord voluptueus genoemd. Het zijn vormen die wellust opwekken. Tenminste, zo was het toen. Zou best wel eens willen weten hoe er nu naar gekeken wordt. Maar, zover ik weet ontstaan wellustige  gedachten eerder bij een strak gestroomlijnd lichaam als bij dit soort beelden

Toch laat ik mezelf contant met deze beelden overeenkomen. En dat terwijl ik leef in deze tijd en niet tussen de kunstenaars uit vervlogen tijden. In hou van Vintage, maar dit? Juist daarom was ik kort geleden gestart met mijn geheime missie en een aantal kilo's kwijt geraakt

Afgelopen vrijdag heb ik me daar weer gewogen en tot mijn schrik was het gewicht weer 90,7 kg Het was dus gestegen Dat is in ieder geval toe te schrijven aan de wijn. Na deze een aantal weken niet in huis te hebben gehad ben ik afgelopen week weer gezwicht En zie het resultaat Wat is het toch moeilijk om niet toe te geven aan de behoefte aan deze verslavende drank

Vandaag heb ik de sportschool afgebeld. Ik had zo'n zin om mijn huis te veranderen in een "Vintage Home" dat ik daar de voorkeur aan gaf. Of zou mijn afzegging voor vandaag toch te maken hebben met het getal op de weegschaal van afgelopen vrijdag?

In ieder geval heb ik voor vanavond weer 0,75 ml rode wijn in huis Lekker bij de pastasalade met tomaatjes, spinazie en mozzarella Zo val ik natuurlijk nooit af. Maar ik ga toch proberen aan te wennen om in ieder geval in de avond alleen nog water en thee te nemen Wil ik toch wijn, dan neem ik deze voor of tijdens de maaltijd.

Nu even de positieve beschrijving van de afgelopen week
Ik heb elke dag 5 x iets gegeten, elke dag anderhalve liter water op en ben twee maal bij de sportschool geweest. Dus, ik heb al wel een goede start weten te maken.

Dus geef ik maar weer opnieuw een vervolg aan mijn geheime missie en laat het wederom weer weten als de kilo's er af zijn. Ik heb gelukkig nog een hele week om het goed te maken en te zorgen voor een ander getal op de weegschaal.

Door het schrijven van deze blog stel ik me natuurlijk enorm kwetsbaar op. Dit doe ik express. Het is mijn spiegel. Af en toe laat ik jullie daar ook in kijken. Het kon natuurlijk nooit kwaad om iemand eens een spiegel voor te houden. Want ik weet zeker dat ik niet de enige ben die hiermee worstelt.

Heb je zelf dingen ontdekt waarmee je gewichtsverlies hebt kunnen bewerkstelligen,of heb je manieren gevonden om de knop om te zetten?

Laat het me weten: marjoleintuasela@hotmail.nl