"Zinnen en Minnen" Shop

zaterdag 31 december 2011

Retro Trend 2012: Koffiebonen malen! Ik doe er aan mee...en deel het recept met jou!



Krijg je ook een nostaligisch gevoel als je dit ziet?

Ik wil. Soms zou ik de klok willen stil zetten of de wijzers terugdraaien. Maar een Vintage gevoel bevalt ook goed. Er zijn zoveel beelden uit en herinneringen aan vervlogen tijden dat het niet moeilijk is daar een gevoel bij op te roepen.

Neem nou koffie. Ik kan me nog herinneren dat mijn oma de koffiebonen maalde met een koffiebonen maler. En dat zij zuchtte van de kramp in haar arm. Maar lekker dat het rook. Zelfs als kind verlangde ik er al naar om koffie die hiervan gezet werd te mogen drinken.

En dat is nooit meer verandert. Ik ben er dol op en geniet van vrijwel elke kop koffie. Maar er is verschil in de smaakbeleving bij de verschillende soorten koffie en manieren van zetten.

Ik blijf erbij dat koffie gezet van gemalen koffiebonen volgens de oude techniek (waarbij een filter op een koffiekan wordt gezet en water wordt opgegoten) de allerlekkerste koffie is.

Het toeval wil dat ik overal om mij heen weer koffie krijg die gemaakt is van gemalen bonen. Bij de een komt dit uit een koffie apparaat dat zelf de bonen maalt. Bij de ander komt worden de koffiebonen met de hand gemalen.

Er bestaat ook nog iets tussenin. De electronische koffiebonen maler. Bol.com heeft hier talloze van in het assortiment. Wij hebben er eentje besteld van Krupps en hij bevalt perfect.

Voor dit moment gebruiken we koffiebonen van Ikea. Prima smaak. Maar er is natuurlijk meer.
Kijk maar eens op de site van: de koffiebonen thuiswinkel.

En dan die recepten die er bij horen. Ik kies vandaag voor koffie met kokoslikeur.

Het recept:

Kokos koffie (met kokoslikeur)


Ingrediƫnten

*1 kopje espresso (of sterke koffie)
*40 ml kokosmelk
*20 ml licht geklopte koude slagroom
*1 eetlepel kokoslikeur
*Kaneelpoeder
*Scheutje koffiesiroopkokos


Kokos koffie smaakt heerlijk wanneer u hete espresso gebruikt met daarboven op een koel laagje slagroom met kokos koffiesiroop. Zo beleeft u weer een hele andere koffievariant!  

Bereiding

Klop de slagroom samen met de kokoslikeur stijf. Schud dekokosmelk en verdeel deze over uw kopje. Voeg de hete espresso toe en laatvervolgens de opgeklopte room langzaam in het kopje glijden. Versier dekokos koffie eventueel met wat kaneel!

GENIET ERVAN!

Maar ik adviseer jou ook eerst een koffiebonenmaler aan te schaffen via de bol.com banner op mijn blog of hier: bol.com koffiebonenmaler. Ze kosten vrijwel niets, maar ze maken het verschil!


Meer schrijfnieuws op http://schrijflein.blogspot.com