"Zinnen en Minnen" Shop

vrijdag 12 november 2010

WEEKENDRECEPT: MERINGUES



Voor de witte meringues is nodig:
2 eiwitten en 125 gram witte basterd suiker


Basisrecept voor de witte meringues:
Scheid de eiwitten van het eigeel.
Zorg dat er geen resten eigeel achter blijven.
Verwarm de oven voor op 110 graden.
Klop de eiwitten stijf met de mixer.
Als je de mixer er uit haalt moet het eiwit met pieken omhoog staan.
Voeg beetje bij beetje suiker toe. Mix dit steeds na het toevoegen.
Schep als dit klaar is bolletjes van het mengstel op een bakplaat met bakpapier.
Zet ze nu een uurtje in de oven totdat je ze van het bakpapier af kunt trekken.
Laat ze afkoelen en versier ze.

Variatietip:
Basisrecept mengen met 50 gram gemalen kokos, of 1 eetlepel oploskoffie, of 1 theelepel voedingsmiddelenkleurstof, of 50 gram gemalen amandelen en/of 1 theelepel amandelextract.
Leef je uit.

In ieder geval wens ik iedereen een heel fijn weekend toe!

Morgen:
Mijn inspiratie (sfeertafel) door inspiratie (meringues).