"Zinnen en Minnen" Shop

woensdag 27 juli 2011

HOME: LACE'LEIN (VALENCIA)

My home is where I am!
Valencia at the moment!

Eigenlijk kan dat overal zijn. Of dat nou is op De Dam, op de Vrijthof, of op Plaza del Marcado in Valencia. Als je bent zoals ik, kun je je overal thuis voelen.

Ik hou van natuurlijke materialen voor kleding en accesoires. Het hoeft niet perse Vintage te zijn, maar het moet wel een vrouwelijke klassieke uitstraling hebben.

Tijdens mijn City Trip Valencia. kom ik uitgebreid aan mijn trekken. De stad is zo enorm groot. Je hebt er echt een week voor nodig om een goed beeld te krijgen. De leukste winkeltjes liggen in het historische centrum. Hier is een enorme keus aan sieraden. Van kleine leren armbandjes tot exlusieve sieraden in bloedkoraal.


Zoals je op het Noordplein in Rotterdam de Rotabs winkeltjes hebt, zo heb je hier ook een pleintje waar de Spaanse vrouwtjes hun ambachten uitvoeren en de materialen verkopen. Ze verkopen o.a.  borduurzijde, stof, lint.

Maar ook verkopen ze prachtig kant waarvan de prijzen oplopen tot wel € 50,00 per meter. Dit geeft mij veel inspiratie. Je kunt er de mooiste dingen van maken. Wat? Dat vertel ik later als het klaar is.



Vanuit deze Inspiratie kom ik in gedachten ook op Immanuel Kant. Hi ging op zoek naar keiharde criteria voor goed gedrag. Lees mee in de : Filosofie van Kant. Een uitspraak van hem is dat de argumenten die je voor je eigen gedrag aanvoert veralgemeniseerbaar moeten  zijn. Nou, wat gedrag betreft kan ik me hier wel in vinden, maar de Valencianen minder geloof ik. Ze rijden door rood licht, rijden veel te hard, etc...In het zuiden van Spanje roken ze gewoon in elke kroeg terwijl dit niet mag. En zo doen de Spanjaarden veel om de regels te ontwijken.

Ik hou daar wel van. Mensen met een eigen mening. We zijn tenslotte allemaal uniek. We hebben ieder onze eigen wil, maar ook talent, creativiteit, smaak etc.

Over smaak gesproken. Onderstaande mascara mag natuurlijk niet in je toilettas ontbreken!