"Zinnen en Minnen" Shop

zaterdag 14 januari 2012

Bierlokaal Antonius (Vlaardingen) & Vintage'Lein Weekend Recept (stoofvlees met koek)


Als Sint-Antoon de zon doet schijnen,
ziet de boer zijn zorgen verdwijnen.

Antonius van Padua, 1195 – 1231


De donderdagavond is gereserveerd voor de studenten. Hoewel het op deze avond ook heel gezellig kan zijn is de vrijdagavond in mijn geval praktischer om een hapje te eten en met vriendinnen wat te drinken en bij te praten.


Gisteravond was zo'n avond. Een vriendin van mij is 35 jaar getrouwd en wilde dit naast een wintersportvakantie met haar gezin ook graag met wat vriendinnen vieren. Ik werd door haar uitgenodigd gisteravond mee te gaan naar Bierlokaal Antonius te Vlaardingen.


18.30 uur kwamen we binnen. In een wat rustige ruimte werden we gastvrij ontvangen. We mochten bij het raam zitten waar de kachel lekker brandde. We keken uit op de plek waar altijd het biljart heeft gestaan. Deze locatie was voorheen het biljartcafe van Vlaardingen. Omdat ik toch niet weet hoe je een keu vast houdt vind ik de bierproeverij een betere optie. We waren nog maar nauwelijks op adem gekomen van al het gelach en geklets op weg hier naartoe toen we al werden verrast met een aantal biertjes om te proeven.


De keus was door mij snel gemaakt. Het werd ongelovige Thomas. Dat kwam natuurlijk door de woorden de liefhebber die al wat meer gewend is/


Jopen Ongelovige Thomas is een bier voor de bierliefhebber die al wat meer gewend is, zowel in alcohol als in de dosering van de Amerikaanse hopsoorten (Simcoe, Cascade en Chinook) is dit een uitgesproken bier. De stoere hoeveelheid Amerikaanse hop zorgt voor een hoge fruitige bitterheid, die zeker de echte “hopheads” zal weten te verrassen. Het wat hogere alcohol percentage zorgt voor een verwarmend effect waardoor dit bier een echt genietersbier is. Een bier om van te nippen bij de openhaard in een groot glas, zodat alle geuren goed opgesnoven kunnen worden.
Type: Imperial Quadrupel
Kleur: Kastanje bruin
Alcohol percentage: 10%
Smaak: Fruitig bitter, zwarte bes en meloen, lange nasmaak van laurier en hopbitter, vrij droog.
Culicombi: Paté en wild

Daarbij kreeg ik:
Patatje-stoofvlees: mager rundvlees met Leffe bruin, Bastogne koeken, winterwortel en verse friet. Het stoofvlees in een schattig pastelblauw pannetje en een grote zak patat die in een houder naast het bord werd gezet. Echt iets voor mij. 


Heerlijk bourgondisch! Neem ook een proef op de som:

CONTACT

Hoogstraat 21
3131BL Vlaardingen
+31 10 434 88 11
info@bierlokaalantonius.nl


Of, maak het zelf. Mijn gekozen Vintage'Lein Weekend Recept is dan ook: Stoofvlees met koek