vlnr. vintagelein/vegetarisch & Fit
dust.co.uk
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inspiraties te over, maar vooral een heerlijk recept!
Voor 4 personen:
Bereidingstijd ca. 40 minuten
Per Portie: 439 kcal/1836 KJ, 14 g eiwit, 13 gr. vet, 66 g koolhydraten.
Muntpesto:
2 eetlepels zonnebloempitten
half bosje munt
half bosje peterselie
wat druppeltjes citroensap
2 el versgeraspte parmezaanse kaas
5-6 el eetlepels olie
zout en peper
Soep:
450 gr. diepvrieserwten
1 sjalot
1 el boa
500 ml groentefond (glas)
100 ml witte wijn
200 ml room
1 mespunt suiker
Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vet en laat ze afkoelen. Was de munt en peterselie
en was ze droog. Haal de blaadjes van de takjes en pureer ze met zonnebloem, citroenschil en
parmezaanse kaas. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe tot je een romige pesto hebt. Breng dit op
smaak met peper en zout.
Pel en snipper de sjalot en smoor deze in de boter. Erwten, groentefond en wijn toevoegen en aan de
kook brengen.Laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken. 2 eetlepels erwten uit de soep halen
en apart houden.
Voeg de room toe en pureer de soep. Breng hem op smaak met zout, peper en suiker. Verdeel de
soep over de borden en vervolgens de erwten en pesto. Meteen serveren.
Garneren met een takje munt! Fijn weekend!