"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 24 oktober 2011

Sporty Monday


Joules (spelen) op stof: Toile de Joules

Julius Ceasar werd bekend door het invoeren van brood en spelen. Er werden voor het volk baden, amfitheaters en circussen gebouwd. Het volk kon zich hier gratis vermaken. In de baden kon men zich wassen en kon men uit rusten. In het circus en in het Colosseum ging het er anders aan toe. Daar kon men aanschouwen hoe mensen (gladiatoren) elkaar bevochten op leven en dood en hoe men in het circus uit de bocht vloog en te pletter sloeg tegen de grond of muur.

De mensen juichten dan zoals wij dat nu doen bij voetbal. Bij deze evenementen kon men gratis eten en drinken. Vandaar de naam "brood en spelen". De keizers en andere vorsten die gaven deze brood en spelen, omdat ze zo het volk rustig konden houden en opstanden voorkomen.

Om het volk rustig te houden zijn nu andere dingen nodig. Toch wordt er nog steeds veel gratis georganiseerd. Zo was ik afgelopen zaterdag bij Selexyz waar een lezing werd gehouden door Vic Meijer over de oudheid.

Maar, ik was ook vanmorgen op de sportschool waar ik gratis koffie en water kan krijgen. Het is een soort omgekeerd evenement. Ik zie daar mensen naar mij kijken in plaats van ik naar mensen.

Hoop dat er ook eens geklapt gaat worden voor mijn voorstelling. Want ik heb vandaag mijn top bereikt. Nl. 500 kcal heb ik kunnen verbranden. Daar ben ik best trots op. Het gewicht is ook gezakt naar onder de 90.  Mijn oude gewicht van 60 kg is nog ver weg, maar het begin is er.

Ik mag via het werk onbeperkt naar de Sportschool en ik ga meestal maar 1 en hooguit 2 x per week. Deze week ga ik proberen ook nog een avond te gaan dansen.

Het lijkt wel of ik de smaak te pakken ga krijgen?