"Zinnen en Minnen" Shop

zaterdag 25 juni 2011

Drink Vintage! & Eet Vintage !

 Drink Likeur, Port of Wijn! Maak mijn Vintage'Lein Weekend Recept!




Gisteren wat het vrijdag!
Vrijdag 24 juni 2011.

De dag waarop:
Ik mijn eerste Interview heb gedaan;
Ik afscheid nam van een directeur en gaf hem een Vintage'Lein Port;
Ik was daarvoor op een top locatie St. Joris Doele te Schiedam;
Ik mijn hele weekend in het teken zou stellen van Vintage;
Ik jullie veel Inspiratie zal geven; en
Ik jullie natuurlijk weer informeer over mijn keuze voor het Vintage;Lein Weekend Recept!

Ik begin bij vrijdagmiddag. Vrijdagmiddag 13.00 na werktijd.
Heel de week heb ik uit gekeken naar dit moment. Want, op dit moment had ik een afspraak gepland bij Vinoloog en Liquorist Rob van der Horst.

Ik zal jullie vertellen hoe ik hiertoe gekomen ben.
Ik zocht een cadeautje in Vintage'Lein sfeer voor het afscheid voor de directeur van Scholengemeenschap Schravenlant (waar ik een poosje voor gewerkt heb). Ik wist nog dat deze man een enorme wijnliefhebber was. Ik liep binnen bij  "De Wijnoogst" aan De Loper 22 te Vlaardingen. De prachtige winkel van de heer Rob van der Horst - Vinoloog en Liquorist.

Ik vroeg de heer Van der Horst of hij misschien ook Vintage dranken verkocht?  Kom daar maar eens mee, dan zal ik je er meer over vertellen. Dat was de reactie van de heer Van der Horst.

De heer Van der Horst vond het geweldig dat ik zo geinteresseerd was in zijn Vintage Dranken. Hij had zijn eigen spraakwater al op en begon meteen te vertellen.

Allereerst vertelde hij over de Vintage Likeur. Distilleerderij Van Toor heeft ter ere van het 150 jarig jubileum 1400 genummerde flessen Vintage Liquer gemaakt op basis van 15 jaar oude brandewijn.
Distillateur Leo Fontijne bij Van Toor  (is de huidige eigenaar) heeft niet voor niets de titel "Hofleverancier" gekregen.

Ik adviseer jullie  na het zien van de website van deze Distilleerderij zo snel mogelijk een bezoek te brengen aan Vlaardingen en je zelf een fles cadeau te doen, of er eentje te kopen als geschenk. De heer Van der Horst  zal je graag het een en ander laten zien en zijn kennis hierover graag met je delen.

Naast deze mooie likeur heeft Rob ook een enorme collectie Vintage Port van top klasse (zo'n 45 soorten). De prijszen varieren van 29,00 tot 90,00 euro per fles. Maar op dit moment wordt op diverse soorten een aanzienlijke korting gegeven. Deze kan oplopen tot ca. 10,00 euro per fles korting.

De port wordt na 2 jaar gebotteld en doet er wel 15 a 20 jaar over om op dronk te komen. Vandaar de overheerlijke smaak.

Naast de liquer en de port ontdek ik ook nog een Vintage Whiskey. Een echte Highland Malt. Maar ook diverse Vintage Bottlings.

Bij de kassa aangekomen vind ik zelfs een Vintage Wijn, nl.:

Mcmanis Pinot Noir

Afgeleid van de Italiaanse Primitivo. Geweldig.

Ik schaf mezelf een Barao de Violar aan uit 1999 die me nu maar 23,50 euro kost.

Ga je ook een bezoek brengen aan de winkel met de meest uitgebreide Collectie Vintage Drank?
Of wil je liever via mij bestellen? mail dan naar marjoleintuasela@hotmail.com?

Heb je inmiddels al eentje van de Vintage Dranken geprobeerd: geef je reactie dan onderaan dit artikel door dubbel te klikken op het woord reactie!

En dan nu een heerlijk recept voor een hapje bij de Vintage Port: Kaasbolletjes met Port en Noten