"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 20 juni 2011

Vintage Holidays & Museum Rotterdam



Checkpoint Geschiedenis: Kom Mee Naar Buiten Allemaal!

07/06/2011 - Op 22 juni aanstaande, vlak voor het uitbreken van de vakantie, maaktCheckpoint Geschiedenis de balans op van honderd jaar vrijetijdsbesteding onder het zomerse motto Kom Mee Naar Buiten Allemaal! lees verder

Bovenstaande uitnodiging bracht mij tot de inhoud van deze blogpagina. 

Toen ik 10 jaar was nam mijn vader een grote bungalowtent over van een collegal. De standplaats was Chaam. Hoewel ik kamperen verschrikkelijk vond, ging ik toch mee om de tent en de plek te bekijken. Tijdens de rit er naar toe ging het al mis. Halverwege de route naar Breda begon de motor van onze auto te roken en moest er een blusapparaat bij komen. 
Ik was in de auto als kind altijd bang en door dit autoritje had ik besloten dat het kamperen voor mij niet iets zou worden waar ik rijkhalzend naar uit zou kijken.

Daar dacht ik toen ik een jaar of 12 was heel anders over. Ik had liefdes van mijn leven op de camping gevonden. Het was geen probleem als mijn ouders een weekendje niet konden. Ik ging gewoon alleen. 

Toch heb ik toen ik ouder werd lang vol gehouden dat ik niet van kamperen hield.
Altijd werd er een hotel geboekt en een vliegreis gemaakt. Tot mijn kinderen er waren. Toen werd er toch weer een bungalowtent aangeschaft. Dit was een jaar of vier leuk, maar daarna waren we het helemaal zat om steeds op dezelfde plek te zijn en kochten we een tour caravan. Zolang de kinderen mee wilden gingen we met de caravan op vakantie en trokken rond door Europa. Het waren geweldige vakanties.

Toen de kinderen twee jaar geleden zelf met vriendinnen op vakantie gingen, kochten we een heel klein tentje en gingen hiermee met zijn tweetjes op reis. En ook dat bevalt prima.

Kamperen is zo verschrikkelijk leuk dat mijn dochters dit jaar (zelfs al zijn ze al met vriendinnen op vakantie geweest) weer met ons mee willen. Dan maar een tentje erbij kopen, hoewel.....

Er zijn zulke leuke Vintage Caravans en Vintage Busjes. Kijk mee op: Vintage Camperfan
Vintage caravanfan of Vintage Tentfan