"Zinnen en Minnen" Shop

zaterdag 11 januari 2014

We genoten van de kop koffie die we elkaar schonken! (11)

Lees eerst even mee over De Koperen Knop

Daar werden wij gistermiddag rond 16.00 uur verwacht. Ik had een persoonlijke uitnodiging ontvangen van zowel Atelier Gonny Stuut als What's Up Absolutely Hatware.  Privé heb ik
het over Gonny en Jackie.

Omdat dit altijd leuke plekken zijn om te netwerken leek het me helemaal leuk om Marjolein Droog (prive heb ik het over Marjolein) mee te vragen. Wij zijn immers gewend aan elkaars gezelschap bij leuke evenementen. Zodra ik een Vintage Route plan vraagt Marjolein de datum en probeert tijd vrij te maken om met mij mee te gaan voor een fotoreportage of een filmpje. Daarnaast willen we elkaar toch regelmatig zien voor gewoon een lekker kopje koffie. Want, zo denken wij erover:

 
Daarom vroeg ik haar 14.00 uur te komen naar ''t Kethelhuys te Schiedam. Een voor Marjolein nog onbekende plek. We schonken elkaar een heerlijke kop koffie en genoten van de ambiance; de geur van de diverse soorten thee, het gebabbel op de achtergrond van een groep die aan het genieten was van een high tea en de prachtige cadeautjes waarmee de winkel gevuld is en waar het een drukte van jewelste was en ons kopje koffie en soesje met bes uit het vintage serviesgoed.
 
Nog voor we onze koffie op hadden beseften we ons dat we al moesten vertrekken naar "De Koperen Knop" in de Alblasserwaard. We giegelden wat en vroegen ons af wat zouden we kunnen verwachten van dit evenement "Mode ontmoet Streekdracht"? in de Alblasserwaard.
 
Daar kwamen we snel achter. We kregen een warm onthaal  in museum De Koperen Knop. Toen we boven kwamen was er een behoorlijke ruimte helemaal vol met gasten. We waren dus niet de enige twee.
 
We zagen een wervelende modeshow, georganiseerd door Jackie en we zagen een schitterende expositie met o.a. een prachtig ontwerp van Gonny Stuut, maar we zagen ook ontzettend mooie eigentijdse sieraden en accessoires met een knipoog naar de streekdracht.
 
"Mode is communiceren. Met mode identificeren we ons. Maar, met mode worden we ook door anderen geïdentificeerd", dit zijn de woorden die bij mij zijn blijven hangen na de toespraak.
 
Het beeld dat mij is bijgebleven en nog niet benoemd is zijn de "spoor koffertjes".
 
Wat mooi dat Marjolein de beelden heeft vastgelegd en daarmee het verhaal verteld. Wat mooi dat Jackie via haar show en haar modellen heeft gecommuniceerd/geïdentificeerd. Wat mooi om het ontwerp van Gonny te zien.
 
En wat mooi om daar nog even iets over te kunnen schrijven!