"Zinnen en Minnen" Shop

zaterdag 2 juli 2011

Lof der Zotheid! (weekend inspiratie & recept) - Erasmus


Lof der Zotheid...(weekend inspiratie & recept),

Voor zoete zaken moest ik vandaag wederom naar Rotterdam. Ik had mezelf nl. een heerlijke taart beloofd. Nou, die heb ik gekregen bij Lof der Zoetheid.


Nooit heb ik er bij stil gestaan waarop de naam van deze leuke zaak gebaseerd is. 

Een echte studie heb ik nooit gedaan. Na het behalen van mijn mavo diploma rolde ik van de ene leuke baan in de andere. Neemt niet weg dat ik een brede interesse heb en nog verschrikkelijk veel in te halen. Naast mijn studie Nederlands laat ik me door elk woord dat ik lees inspireren om meer te lezen en door alles wat ik zie laat ik me inspireren.

Maar alles met een knipoog naar Vintage. Elk weekend bezoek ik diverse Vintage Shops. Op dit moment loop ik al drie weken lang rond in Rotterdam Noord (omgeving Noordplein). Van het kookpunt zwerf ik naar Niche, Showroom 41, Sas Knits it Again, etc. en en sluit mijn dag zoals altijd af bij Lof der Zotheid met een lekkere espresso en een hemelse taart.

De vraag die me bezig blijft houden is waarom de benaming Lof der Zotheid is gekozen voor deze Hof van Eden. Toen ik het de verkoopster vroeg werd het natuurlijk meteen duidelijk. 

Deze naam is geinspireerd op het bekendste werk uit de Renaissance van de Nederlandse humanist 
Desidirius Erasmus, nl. Lof der Zotheid. De Erasmus Universiteit, De Erasmusbrug, Het Erasmushuis, De Erasmus Beelden etc, laten allen de grote betekenis van deze geboren Rotterdammer zien in het stadsbeeld van Rotterdam

Mijn inspiratie: ik ga het meesterwerk Lof der Zotheid bestellen en lezen. Daarnaast staat volgend weekend de Beelden Route op de planning.

En voor jullie mijn Vintage'lein weekend recept: lof der zotheid 

Op Google vond ik de afbeeldingen van de Erasmus beelden. Zo kwam ik er ook achter dat je in Rotterdam de Beelden Route Rotterdam