"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 11 januari 2011

Het Parfum - 8 cd luisterboek van Patrick Suskind



Terwijl ik zit te schrijven aan deze blog, ligt er zonder ik het weet een luister boek in mijn boekenkast.
Ik ben zo druk met mijn de blog en de contacten die hieruit voortvloeien, dat ik soms gewoon niet eens besef wat ik allemaal in huis heb.

Op zoek naar een boek over parfum kom ik dit luisterboek tegen. Nog helemaal verpakt en nooit geopend.
Titel is "Het Parfum" van Patrick Suskind, voorgelezen door Victor Low.

Het verhaal is als volgt:
Achter een walmende viskraam in Parijs wordt op 17 juli 1738 Jean-Baptiste Grenouille geboren., De voedsters die het ventje aan de borst krijgen, houden het niet lang met hem uit: hij is te gulzig en je ruikt hem niet. De geur, de onmiskenbare geur van zuigelingen, ontbreekt. Hij moet van de duivel bezeten zijn.

Jean Baptiste overleeft de mazalen, dysenterie, waterpokken en cholera. Hij heeft geen behoefte aan moederliefde of de aandacht van een vader. We volgen hem op gepaste afstand op zijn tocht door de donkerste stegen van Parijs, en zijn er getuige van hoe hij de parfumeur Baldini om zijn vinger windt. Gaandeweg krijgen we een vermoeden van wat er met Grenouille aan de hand kan zijn....

Patrick Suskind werd wereldberoemd met zijn roman "Het Parfum", die in 41 talen werd vertaald en waarvan er wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Nu nog steeds te koop bij bol.com