"Zinnen en Minnen" Shop

donderdag 2 februari 2012

Ik ga naar het Theater en neem mee.......jou? jullie?




Morgen....


Ik kan er haast niet op wachten. Als vrijwilliger mag morgen ik het Scapino Ballet ontvangen in de Foyer van het Theater a/d Schie te Schiedam. Ze hadden zich denk ik geen betere vrijwilliger kunnen wensen. Want dit is een van mijn grootste dromen. 


Als kind droomde ik ervan ballerina te worden. Een aantal jaren zat ik op ballet bij Tosca Balm. De balletstudio in Schiedam. Ooit speelde ik een klein rolletje tijdens een voorstelling van "Het Zwanenmeer van tsjaikovski in de Stadsgehoorzaal te Vlaardingen. Ik was een fluitertje. In een zwart satijnen jurkje met grote zilveren stippen en een klein zilver dwarsfluitje aan mijn mond dribbelde ik over het podium.
Ik was geen uitblinker in het ballet en had andere talenten. Ballerina werd ik niet. Maar midden tussen de mensen in de sfeer van het theater was een van de mooiste dingen die ik me als kind kon wensen.


Ik ben er dan ook heel trots op dat ik morgen een kleine rol kan spelen in de verbinding tussen Scapino en Schiedam.Wie weet mag ik ook nog wel een recensie schrijven en mijn belevingen met jullie delen? 


Nu eerst even inlezen. Lees je mee? En laat jij je ook verleiden? Er zijn vast nog kaartjes?


Ed Wubbe s liefde voor de Barokmuziek en de Scapino traditie van samenwerking met muziekensembles vormen een veelbelovend uitgangspunt voor zijn productie Pearl. Na de bekende Barok klassiekers, Perfect Skin en Rameau, maakt Ed Wubbe een nieuw Barok programma met live muziek door het befaamde Combattimento Consort dat de Barokmuziek op het allerhoogste niveau vertolkt.

In een setting met live muziek voelt Wubbe zich als choreograaf met al zijn dansers als een vis in het water. In deze theatrale producties toont hij zich een meester in het laten samensmelten van muziek, dans en vormgeving. Behalve bekende muziek van Vivaldi zoeken het Consort en Wubbe ook naar andere onbekende Barok meesterwerken.

Choreograaf Ed Wubbe
Ed Wubbe heeft een groot aantal spraakmakende stukken op zijn naam staan. Spannende dansstukken met een eigen karakter, zoals Romeo&Julia, Nico en Holland.

Voor extra informatie en bestellen van de kaarten:
Waar
Theater aan de Schie, Theater aan de Schie, Stadserf 1 Schiedam
kaart
Wanneer
morgen
Prijsvanaf 18.50 EUR
Websitewww.scapinoballet.nl
Contactkassa@theateraandeschie.nl