"Zinnen en Minnen" Shop

zaterdag 28 augustus 2010

Mijn vakantie en Vintage'Lein

Mijn vakantie ging van start met een lunch in Geldrop bij de Barbier (motel). Mijn eerste Vintage'lein foto kon meteen genomen worden. De eigenaar van het motel was in het bezit van een jukebox waarop hij singeltjes uit de jaren 50, 60 en 70 draaide.


Hier vandaan naar het Amrath hotel. Een Jugendstil Rijksmonument in het bruisende Centrum van Maastricht. Tijdens onze stadwandeling kwamen we terecht in de Bischopsmolen. We aten hier een heerlijke vlaai gevuld met gerst, appel en noten. Terwijl ik mijn gewicht op peil hield met het eten van deze taart vond ik op tafel het recept van tomatensoep met gerst. Ik heb meteen 1 kg gerst meegenomen. Zie voor informatie over deze molen en recepten: http://www.kollenbergculinair.nl

Natuurlijk moest er ook nog geshopt worden. Op zoek naar Vintage'Lein contacten. Ik heb er maar een contact kunnen leggen, want van alle vintagewinkels was er nog maar eentje over:

New Vintage Store, Bredestraat 22, 6211 HC MAASTRICHT . Een mooie winkel met zeer exclusieve kleding. Er is een nieuwe trend gaande in de Vintage kleding. Er komen steeds minder winkels die deze kleding verkopen. Maar de winkels die er zijn, hebben echt iets te bieden. Kleding vergelijkbaar met de kleding van de celebs. Je kunt in hun voetsporen treden. Het is mogelijk, ook zonder wereldberoemd te zijn.

Vervolgens naar Den Bosch. Ook hier een stadswandeling gedaan, maar geen leuke Vintage winkel kunnen vinden,

Toen naar Deventer. Hier is het ene Vintage winkeltje na het andere. Je moet hier gewoon elke straat in, want je kijkt je ogen uit: antiek, brocante en Vintagekleding. De hele stad bestaat hieruit. En daarbij kun je tussen elke Vintagewinkel wel een cafe, bistro of restaurantje vinden.
Mijn stad dus! Ook de Deventer koek mag niet ontbreken bij een kopje koffie.

Voor de terugreis nog even Arnhem bezocht. Op zoek naar de Vintage winkel die gevestigd was in de voormalige kerk. Bij aankomst bleek ook deze gesloten. Wel een teleurstelling zeg.
Maar..ik werd doorverwezen naar Bella Donna. Tot nu toe de mooiste Vintage winkel die ik heb kunnen vinden in Nederland.

Bella Donna
Bella Donna
Kleine Oort 80
6811 HZ ARNHEM

Alhoewel onderstaande winkel ook zeer de moeite waard is. Hier wordt zowel Vintage kleding als kleding van jonge ontwerpers verkocht. Zie de site van Superduper

SUPERDUPER
Superduper Arnhem
Kortestraat 28
6811 EP Arnhem
026-4454834
info@super-duper.nl

Helaas zit mijn vakantie er weer op, maar ik heb weer een aantal mooie Vintage'Lein kledingstukken erbij, mijn man begint ook al interesse voor Vintage kleding te krijgen, er zijn vele contacten gelegd, en in 1 week hebben 100 mensen (aan wie ik mijn visitekaartje heb gegeven) mijn blog bekeken.

Nu nog hopen dat ze allemaal volgers worden. Want ik ben nog veel van plan!