"Zinnen en Minnen" Shop

donderdag 16 juni 2011

" DICHTER BIJ DE WIJN"





Met de poëtische wijnetiketten " Dichter bij de Wijn" ‘ zet je altijd een bijzondere fles op tafel. Met een poëtische wijnetiket wordt de fles die je cadeau geeft heel bijzonder.

10 Poëtische wijnetiketten._210 Poëtische wijnetiketten._210 Poëtische wijnetiketten._210 Poëtische wijnetiketten._210 Poëtische wijnetiketten._210 Poëtische wijnetiketten._2


Dit mapje ‘Dichter bij de wijn’ bevat 10 verschillende wijnetiketten en 10 halsetiketten van ‘Dichter bij de wijn’. Het etiket is aan de achterkant voorzien van een gomlaag. Als je die natmaakt, kun je het op de fles aanbrengen. Je kunt de etiketten op de voor- of achterkant van een fles over het bestaande etiket plakken. En omdat het gometiketten zijn, hoeft het niet meteen kaarsrecht te zitten. Je kunt er mee schuiven tot ze goed zitten. Leuk voor een bijzonder etentje en een origineel cadeau!

Maak van een fles wijn iets leuks, leuk om kado te geven of te krijgen. Bestellen doe je dus bij: Wijnetiketten



Maar, eerst op zoek naar een wijtje in ........


Vintage en Tawny stijl



Zoals bij alle wijn begint ook de productie van vintage en tawny versterkte wijn in de wijngaard. De tawny wijn wordt van verschillende druiven gemaakt – zoals Shiraz, Grenache, Touriga, Mataro en Cabernet Sauvignon – en wordt geplukt als het suikergehalte hoog is. De druiven worden gekneusd en voor korte tijd op de schil geweekt om hieruit maximale kleur en smaakstoffen te onttrekken, vóór de persing en oversteek naar de gistkuipen, waar het verder kan fermenteren. De alcohol wordt daarna verhoogd tot ongeveer 17,5% v/v, waardoor de fermentatie wordt afgebroken. De wijn wordt vervolgens geklaard en naar vaten overgebracht waar zij een langzaam gecontroleerde oxidatie- en  rancio karakter ontwikkelen over een periode van 50 tot 60 jaar. Om de continuïteit te handhaven, hanteren sommige wijnmakers het Solera systeem of blenden verschillende jaargangen (die gescheiden opgeslagen zijn)

Een mooi gedicht wat op een etiket staat is: Geluk!

Soms, fietsend langs donkere
grachten, duikt je blik ongevraagd
een woonkamer binnen 
stuit op een glimlach, maar je bent al
voorbij. Niet meer dan een tiende 
seconde lijkt nodig om haar scherp 
te tonen waar het om gasat. Moet je
in je huis misschien gewoonweg trachten
te kijken alsof je er toevallig voorbij rijdt!