"Zinnen en Minnen" Shop

woensdag 19 juni 2013

Interviewverslag van het gesprek met Lia Kastelijn _ Goed Zo Schiedam


Het leek wel een huiskamergesprek. Zo gezellig was mijn gesprek met Lia Kastelijn.

We kennen elkaar al jaren en worden altijd in elkaars armen gedreven. Vroeger ruilden we op rommelmarkten onze spullen. Ik vond haar dingen altijd zo leuk. Zij die van mij.

Maar, onze ontmoetingen zijn nu van andere aard. Nu kom ik als klant in de winkel van Lia.

Vijf jaar geleden heeft zij van alle schoenen die zij verkoopt één paar uitgekozen. Deze stoute schoenen heeft zij aangetrokken

 

 
Ze begon toen haar eigen kledingwinkel (met veel Vintage) aan de Hoogstraat 165. Het was er heel gezellig toeven. Alles wat ze verkocht was mijn smaak. Er was veel keus. Of het nou ging om tasjes, blousjes of schoentjes, het was er en het was stijlvol.
Niet verwonderlijk als je weet dat Lia als kind modeontwerpster of binnenhuisarchitect wilde worden.

Ik vroeg Lia wat Schiedam voor haar betekent?
Schiedam betekent alles voor Lia. Dit is haar thuishaven. Daarom is het ook dat zij het grotere pand wederom in Schiedam heeft gezocht. Twee deuren verder zelfs als haar vorige winkel. Dit stukje Hoogstraat met uitzicht op het oude Stadhuis is het gezelligste plekje van Schiedam. Na je aankoop zijn er genoeg terrasjes om nog even van de Schiedamse horeca te genieten. Je hebt o.a. café Van Diggelen,  Muziekcafe v.d. Wal, Zaalig.

Nu zit ze alweer twee jaar op deze nieuwe stek aan de Hoogstraat 163.  Het pand is een stuk groter en wat strakker, maar het blijft gezellig. Dit moet dus te maken met de manier waarop Lia in het leven staat.

Ze vertelt aan een stuk door. Ze laat me ook van alles zien en kijkt met een kritsch oog naar de voor haar "niet perfecte"dingen. Terwijl we praten hangt ze een jurkje recht, haalt ze een pluisje weg, etc etc.

Haar kleding geeft zij het label "tijdloos". Waar het in het vorige pand het assortiment doorgaans uit Vintage kleding bestond draagt nu bijna elk kledingstuk nieuw en draagt een merknaam.

Ik vraag Lia wat haar drijft?
Dat zijn de mensen die in jubelstemming de deur uit gaan en nog lang napraten over het gezellige bezoek aan de winkel en dat mooie gevonden kledingstuk en/of accessoire. Kortom, als zij mensen gelukkig kan maken.

Ik heb zoveel gelukkige momenten door Lia aan mijn herinneringen mogen toevoegen en heb er vandaag door het schrijven van dit blogbericht weer eentje bij!

Dank je wel Lia en heel veel succes met jouw winkel! Ik zal onze ruilhandel missen, maar ik vind het GoedZo......