"Zinnen en Minnen" Shop

woensdag 11 maart 2015


Are you being served? 

Jarenlang zat ik op het op puntje van mijn stoel om te kijken in welke context het woord "served" gebruikt werd in de befaamde Engelse series zoals "Are you being served"? Maar ook in Selfridges, Dowton Abbey, The Elliots, riepen deze vragen op. Naar mijn idee lieten ze ons haarscherp zien hoe we die ander om onze vinger zouden kunnen winden. Hetzij om geld verdienen, hetzij op dingen gedaan te krijgen, om die ander te bespelen.

Mrs Slocombe was haar tijd ver vooruit en liet ons toen al zien wat de hairchalk nu met ons zou gaan doen. Ze droeg toen al de onderjurkjes waarvan ik  nu in mijn pop up winkeltje aan de Hoogstraat 154 te Schiedam de grootste collectie van Nederland heb. Met een knipoog naar Vivienne Westwood wist ze zichzelf neer te zetten in de Britse komische serie waar ze op subtiele wijze de draak staken met de Britse klassenmaatschappij. 

Maar, in de afgebakende hiƫrarchie stelden de karakters zich hier vaak stroperig op naar hun meerderen en schoffeerden ze hun ondergeschikten.

Daar waar we nu vaak geen antwoord meer krijgen op mail, afspraken niet worden nagekomen, we soms onbeschoft of helemaal niet te woord worden gestaan was de wijze van "bedienen" misschien best aangenaam. Alhoewel? Stof tot nadenken!