"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 2 januari 2012

Sporty Monday: Shoppen, water en slapen!



Vandaag genoot ik van mijn eerste vrije dag in het nieuwe jaar.

Deze eerste vrije dag van elk nieuw jaar heb ik bestempeld als Vintage Shop Dag. Als je van Vintage houdt kun je niet anders als het jaar daarmee starten. Vandaag dus geen tijd voor de sportschool. Wat heerlijk dat ik mezef daar soms gewoon vrij van kan geven.

Shoppen is voor mij een sport op zich. Ik rijd als een gek naar de winkels. Ik loop als een gek door de rekken. En ik koop als een gek de leukste Vintage (like) kleding, sieraden etc. De prijzen liggen aanzienlijk lager als voor de feestdagen wat natuurlijk voor veel te veel verleidingen zorgt. Maar ik ben het waard heb ik besloten.

Maar in dit nieuwe jaar moet natuurlijk ook bij mij de focus liggen op afvallen. Het viel me vanochtend helemaal niet tegen. Ik woog vanochtend 85 kg. Hoor mij nou. Dat is bijna 10 kg minder als vorig jaar in januari. Tijdens de feestdagen is er dus niets bijgekomen. Onvoorstelbaar dat ik hier nu blij mee kan zijn terwijl ik zo'n beetje mijn hele leven rond de 58 kg heb gewogen. Het getal is dus gewoon volledig omgekeerd.

Toch is en blijft een van mijn goede voornemens positief te zijn/blijven. Dus ik ga gewoon verder afvallen en wat geweest is laat ik achter me.

Ze zeggen dat je moet beginnen met kleine veranderingen in je leefstijl. Nou, ik was al begonnen met vijf flesjes water per dag. Dan wordt het nu tijd voor een kleine uitbreiding op deze leefregels. Vandaag heb ik overal gehoord en gelezen dat je van te weinig slaap dik wordt. Hoewel ik dit natuurlijk al lang wist doe ik net of ik iets nieuws heb ontdekt.

Ik heb nl. het volgende gelezen.
Hoe minder je slaapt, des te dikker je wordt. Dat komt doordat slaapgebrek invloed heeft op twee bij eetlust betrokken hormonen. Door te weinig slaap wordt het evenwicht tussen belangrijke hormonen die de eetlust regulen, verstoord. In een recent uitgevoerd onderzoek viel bij kortslapers de BMI gemiddeld 3,6 procent hoger uit dan bij langslapers. Slaap is ook om andere redenen erg belangrijk. Tijdens de slaap wordt de overdag opgedane kennis opgeslagen. Wie te weinig slaapt vergeet het geleerde weer. Daarnaast herstelt het lichaam tijdens de slaap van fysieke arbeid.

Dus vanavond lig ik na "Beatrix - Oranje onder vuur" kruip ik onder de wol. Dat is om 23.00 uur in plaats van 24.30 uur. Scheelt toch 1,5 uur. Zou dat 1,5 kg gaan uitmaken?

Wordt vervolgd! Nog niet uitgelezen? Lees dan http://schrijflein.blogspot.com