"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 16 januari 2012

Blue Monday? No way! Happy Monday!



Ze zeggen dat het vandaag Blue Monday is. De meest deprimerende dag van het jaar. Mensen zouden gedeprimeerd raken omdat er niets is terecht gekomen van de goede voornemens, er weer een nieuwe stapel jaarlijkse rekeningen op de deurmat is gevallen etc.

Natuurlijk is er bij mij ook niet alles terecht gekomen van de goede voornemens.Heb ook ik al die rekeningen op de deurmat. Heb ook ik niet genoeg gewicht verloren etc.

Je kunt je natuurlijk alles aan laten praten. Maar, ik zie het anders.
Elke dag dat je adem haalt, je ogen opent, je lichaam beweegt, je dingen hoort en ziet is een dag van verwondering. Een dag waarop je 24 uur tot je beschikking hebt om er iets moois van te maken.

Vandaag is weer zo'n dag. De zon schijnt. Een dag om eruit te halen wat erin zit.

Om 11.00 uur heb ik een afspraak op de sportschool met mijn sportvriendin. Lang heb ik getwijfeld om ja te zeggen tegen de uitnodiging die per sms binnen kwam. Maar ik zei ja. En belofte maakt schuld.
Het zou natuurlijk heerlijk zijn terug te komen in een schoon huis, dus als een witte tornado vlieg ik het huis door. Op de achtergrond  het programma Koffietijd waar ze het hebben over Blue Monday (de meest deprimerende dag van het jaar). Ik merk er helemaal niets van.

Het huis is klaar. Ik schenk een kop koffie in waar ik enorm van geniet en vertrek naar de sportschool.

Ik zet vandaag  in op verbranding, maar kom niet ver. 150 kcal op de loopband, 50 kcal op de crosstrainer, 115 op de loopband en dan nog wat buikspieroefeningen op de apparaten. Daarbij een half uur verschrikkelijk lachen opgeteld zorgt toch voor een aangenaam uurtje.

Na afloop op de weegschaal. Dit resultaat bevalt me niet helemaal. Het is nl. gelijk gebleven. Maar goed, ik heb dan ook een aantal ontzettende leuke feestjes en etentjes gehad.Wat zeur ik nou eigenlijk, er is ook niets bij gekomen en ik heb een fantastisch weekend gehad.

Ooit wil ik nog slank worden. Maar vandaag op deze Blue Monday voel ik me happy. Misschien komt dat wel omdat ik zo snel tevreden ben of zo goed in balans ben en geleerd heb al mijn emoties een eigen plek te geven!

Depri maandag? Nee hoor. Sporty Monday

Even naar de sportschool! Vanmiddag meer...