"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 19 maart 2012

Sporty Monday/Biking/Guus Meeuwis

Biking! Binking! en nog eens Biking!

 

Een stuur klassiek recht en hoog. Een lage instap. Dus zelfs voor zwaargewichten makkelijk opstappen. Een lekker simpele ouderwetse terugtraprem.

Dat is de Omafiets.

Omdat het stuur hoog is en dicht bij het zadel uitkomst zit de berijder van de omafiets praktisch rechtop. Meer dan bij andere fietsen rust het gewicht op het zadel. Dit moet dan ook breed en geveerd zijn. Geen wonder dat dit deze fiets mij zo goed bevalt.

Wat een vrijheid is het om te kunnen kiezen tussen de sportschool en een buiten actitiviteit. Ik koos vandaag zoals vaker als het mooi weer is vanzelfsprekend weer voor buiten. En vanzelfsprekend voor mijn Oma fiets.

Richting Delft ging ik weer. Vanaf huis ging ik rechstaf de Scheepvaartweg op. En dan de Harreweg op.  Vanaf de Harreweg kon ik aan een stuk door langs de Zweth blijven fietsen tot ik in Delft kwam. Terwijl ik luisterde naar Guus Meeuwis via mijn mobiel fietste ik heerlijk in het zonnetje binnen een uurtje naar Delft. Na wat omzwervingen belandde ik in de Kringloopwinkel aan de Rotterdamseweg te Delft. Ze hadden mij verteld dat je hier heerlijk kon lunchen. Sporty Monday "verantwoord" zelfs. Dit was niet gelogen. Ik kreeg een heerlijke broccolisoep met een broodje en at dit op in hun serre aan het water.

Zoals elke maandag genoot ik weer volop. Snuffelde hier nog wat rond op zoek naar leuke kleine cadeautjes, maakte praatjes met verschillende mensen, etc en was helemaal in mijn element.

Ik kon het natuurlijk weer niet laten om van allerlei schalen, vaasjes, kopjes etc een stilleven achter te laten in de door mij gekozen kleuren. Zo deed ik ook met de kleding die er hing. Van alles combineerde ik met elkaar. Toen ik de winkel verliet had ik aan elke kledingrek een creatie gehangen en op elke kast een stilleven gemaakt van diverse woonaccesoires.

Kreeg van iedereen die er rondliep complimenten. Hoe kom je erop? Hoe vind je het bij elkaar? Door mijn antwoorden werden deze mensen geinspireerd tot het kopen van dingen om er thuis weer iets creatiefs mee te doen. Ze bedankten me voor mijn suggesties. Zo leuk.

Zou ik misschien het verkeerde beroep hebben gekozen?

Hoe vaak ik mezelf ook beloof dit niet meer te doen, des te vaker doe ik het. Die kinderwens he? Ondernemen, Verbinden, Verkopen, Creƫren. Ik word er nog elk vrij moment blij van.

Ik moest natuurlijk ook weer tien km terugfietsen. Dat was vandaag toch maar mooi weer 20 kilometer (348 kcal).  En....

Een enorm voldaan gevoel!

Nog Meer Vet Verbranden Op De Fiets ! 


Of?