"Zinnen en Minnen" Shop

zondag 29 december 2013

2013/2014 : van - tot www.vintagelein.nl

 

Het prille begin van...
Sinds 01.11.2013 ben ik officieel ingeschreven als ondernemer bij de KvK onder de naam Vintage'Lein.

Het was de grote ommekeer in mijn leven. Tot voor kort kon ik lekker mopperen op mijn baas als iets niet naar believen was. Kon ik elke vrije minuut ook echt als vrijetijd gebruiken. Nu kan ik alleen nog maar van mijzelf uitgaan. Nu ben ik elke minuut bezig met mijn onderneming en moet soms gewoon tijd inplannen om naar bed te gaan. Hoewel ze zeggen dat niet alles altijd rozengeur en manenschijn is, kan ik zeggen dat ik omringd ben door rozengeur. Het is spannend en druk, maar ik geniet elke minuut van de dag. Het is mijn passie. Ik volg mijn hart en mijn droom.

Ik heb altijd willen verkopen en altijd willen ondernemen, maar had nooit een vast omlijnd plan en geen idee waar en met wat te starten. Dat heb ik eigenlijk nog niet. Ik laat het maar gebeuren.

Tot voor kort dacht ik dat vintage  mijn hobby zou zijn en blijven. Dat ik zo nu en dan een kraam zou huren op een rommelmarkt en af en toe een blogartikel zou schrijven. .

Maar, dit liep anders.

Ik kocht letterlijk als wat met vintage te maken heeft in, schreef me in bij diverse tekstburo's en opende wel vijf blogs.

Een:
- Eco'lein
- Schrijf'Lein
- Jewel'Lein
- Book'Lein
- Event'lein

Belachelijk. Dit bleek al snel veel te veel en onoverzichtelijk te zijn. Ook alles wat ik ingekocht had op vintage gebied bracht chaos in mijn leven.

Toen kwam ik op het idee om een online warenhuisje in te richten van waaruit ik én kan verkopen én verhalen kan vertellen. Het doel moest zijn selectiever te worden. Dat is gelukt!

In het kleinste online warenhuisje www.vintagelein.nl  ga ik selectief te werk. Je vindt hier niet meer van alles op het gebied van vintage, maar een beperkt assortiment met de meest exclusieve lingerie (vintage look), sieraden en heren- en dames accessoires. Ik heb het warenhuisje Villa Vintage genoemd. Het is mijn plekje van waaruit ik mezelf inspireer-  inkoop - verkoop - organiseer- en schrijf.

Een terugblik op 2013

- Inschrijving KvK
- Lancering www.vintagelein.nl
- Coaching bij het vinden van mijn (selectieve) zelf door Joyce Mensink
- Fotografie website lingerie door Petra van Marion
- Organisatie van vintage routes, o.a. Nieuwe Binnenweg Rotterdam en Delft
- Samenwerking met Marjolein Droog - film en fotografie (o.a. fotografie routes)
- Organisatie Beauty Boudoirs i.s.m. Jackie en Raphaela
- Vrienden geworden met Halina Reijn
- Verbinding gelegd met Scapino Ballet - dvd Pearl afgespeeld tijdens Beauty Boudoir

Een vooruitblik op 2014

- Pop Up op diverse rommelmarkten
- Beauty Boudoirs
- Professionalisering website - uitbreiding assortiment
- Eenmaal per week een route op de Nieuwe Binnenweg
- Uitbreiding routes naar Utrecht en Antwerpen
- Vaste blogschrijver www.vintage.nl, volgend artikel begin februari.
- Vervolgafspraken Scapino Ballet
- Leggen van nieuwe contacten en ontwikkelen nieuwe initiatieven
- Lingerie party's indien gewenst?

Mijn (droom)wens 2014:
Heel veel (vintage) post te ontvangen voor via 
vintagelein@hotmail.nl
Denk aan mooie ansichtkaarten met vintage afbeeldingen, maar ook aan verzoeken voor de organisatie van routes, party's, tips, suggesties, vragen etc en het liefst natuurlijk bestellingen voor www.vintagelein.nl



In 2013 heb ik dus een start gemaakt met het volgen van mijn droom. In 2014 moet mijn onderneming vorm gaan krijgen en moeten steeds meer mensen de weg naar www.vintagelein.nl gaan vinden om de droom nog meer werkelijkheid te laten worden.

Ik bedank hierbij iedereen voor het vertrouwen in 2013 en verwelkom jullie graag weer als (nieuwe) en vaste klanten in 2014!!!  Fijne jaarwisseling allemaal.

P.s.  De webshop wordt voor de jaarwisseling weer flink aangevuld.