"Zinnen en Minnen" Shop

vrijdag 16 maart 2012

Vintage'Lein Weekend Recept/Soufflés



De werkweek zit er weer op
Het weekend gaat beginnnen
Ik moet er nog wel iets op verzinnen
Ga op zoek naar een kok

Overal zie je heerlijke recepten staan
Van hartig tot zoet
Jammer dat je soms keuzes maken moet
En dingen voorbij moet laten gaan

Kies nu voor de Ijssoufle met meloen
Hou eigenlijk meer van warme hapjes
Maar ondanks dat wil ik
Dit toch maar een keertje doen

Lekker een frozen hapje
Met creme fraiche en meloen
Daar moet je eieren en citroen bij doen
Lekker snel klaar, snap je

Dit recept komt uit "Vrouw"
Bijlage bij de krant
Dat lag voor de hand
Ik ben daaraan behoorlijk trouw

Meer vind je in onderstaand boekje bij bol
Originele recepten hartig en zoet
Die je beslist maken moet
Mijn winkelwagentje ligt inmiddels vol

Ik geef je hieronder alvast het recept van
De ijssoufflé met meloen
Kun je alvast wat gaan doen
Maak er een mooi weekend van dan!

Bestel hier!


1 middelgrote meloen - 2 eieren - sap van halve citroen - 2 el ijskoude creme fraiche - 30 g poedersuiker - 50 g kristalsuiker

Schil de meloen, verwijder de pitten en snij in blokjes. Doe de meloen, 25 g kristalsuiker en citroensap in ee kom. Pureer tot een coulis. Splits de eieren. Klop de eidooiers en de rest van de kristalsuiker tot het mengsel wit wordt.

Klop de eiwitten en 15 g poedersuiker in een rvc kom stijf. Zet deze kom in een pan boven kokend water ( au bain marie) en blijf ongeveer vijf minuten kloppen tot een soort glanzende meringue wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen. Klop de ijskoude creme fraiche en de rest van de poedersuikers stijf. Doe alles bij elkaar en meng goed. Bekleed de omtrek van een grote of zes kleine soufflévormpjes met een strook aluminiumfolie, 5 cm hoger dan de vorm. Vul ze voor 3/4 met het beslag. Zet 3 uur in de diepvries. Verwijder de aluminiumstroken en serveer meteen.