"Zinnen en Minnen" Shop

vrijdag 4 november 2011

Vintage'Lein Weekend Recept - Energie

\


De laatste weken was de vrijdag voor sport
Vandaag is dat wat er aan schort
Tot mijn grote spijt
Had ik hiervoor geen tijd
Mijn vader en moeder eten op vrijdag altijd vis
In Hoek van Holland schrijven ze daarmee geschiedenis
Ze gaan samen met broer en schoonzus voor jaren
Maar dat konden ze vandaag niet klaren
Schoonzus is ziek en heeft pijn
En kan er helaas niet bij zijn
Dus was ik hun gast
En werd blij verrast
Met uitzicht op zee, kibbeling en flesje wijn
Daar gaat de Vintage' Lijn
Dat moet dan maandag maar weer
Is niet erg voor 1 keer
Eerst het weekend maar beleven
En jullie weer het Vintage'Lein Recept geven
Ik kies nu voor Kracht en Energie
Door Pompoen en Broccoli
Om te kunnen stralen en
Alles uit het weekend te halen
Een boek, een film, een bad, wat kletsen met vriendinnen
Daarop zet ik mijn zinnen
Een fijn weekend voor allemaal
Zondag weer een nieuw verhaal!

Het recept:
Benodigdheden: 250 broccoli, in roosjes en stronkjes, 750 g pompoen, in blokjes, 1 teentje knoflook, 1 el biologisch bouillonpoeder zonder gist, 200 ml kokosmelk (santen) 4 stukjes verse koriander - tauge of bietensprouts.

Breng in een grote pan 1 liter water aan de kook met de broccoli, pompoen en knoflook. Zet het vuur laag en laat 30 minuten trekken, net tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur als de broccoli en pompoen zacht zijn. Pureer de massa met een staafmixer. Verdun de soep weer op het vuur, roer het bouillonpoeder en de kokosmelk erdoor en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Schep de soep in kommen, en garneer met koriander.