"Zinnen en Minnen" Shop

woensdag 21 augustus 2013

Dans le Boudoir...


Een Boudoir

Uit het frans (afgeleid van bouder, dat pruilen betekent) is letterlijk een pruilkamer, maar was een - in de achttiende eeuw vooral in Frankrijk populair - meestal elegant ingericht vertrek, waarin de vrouw des huizes zich kon terugtrekken.


Ik probeer het me voor te stellen. 

Eerst lekker badderen en dan naar een eigen vertrek waar een mooie kaptafel is ingericht met spiegels, borstels, poederdozen, poederdonsen, waaiers met donsveren. 
Een linnenkast uit de achttiende eeuw rijkelijk versierd met krullen. Gevuld met de mooiste lingerie van satijn, zijde, en/of kant. Ook de linnenuitzet die in deze kast bewaard wordt, moet bestaan uit rijke stoffen. In de laadjes bevinden zich handschoentjes, kousen en bandjes, jarretels en de mooiste (naad) panty's. Op de kast staan standaards met hoedjes van allerlei pluimage.

Aan het plafond en aan de muur hangen kroonluchters. Hier en daar staat een frans boudoirstoeltje met brokaat stof. Er ligt een fluwelen kleedje op de vloer. Hoedendozen en paspoppen sieren de rest van de kamer. 

Kortom:
Een plek om verliefd op te worden.

Ik ga wat laadjes voor jullie vullen, wat planken inrichten, wat lingerie ophangen, en af en toe haal ik er iets uit voor de Beauty Boudoir op zondagmiddag bij Jackie Habets van What's Up Hatware. Maar, heb je à la minute zin iets aan te schaffen kun je zeer binnenkort terecht bij Flowers & Pearls. Wacht hun berichtje even af.

Wil jij ook je eigen Beauty Boudoir? Je zult op deze pagina met regelmaat nieuws, informatie en tips terug zien.


Marie-Antoinette, bijna 300 jaar geleden koningin van Frankrijk heeft de veren in haar haar en op hoeden geïntrocuceerd in Parijs, zij was als eerste die ze droeg en was heel mondain en chique voor die tijd.