"Zinnen en Minnen" Shop

donderdag 18 november 2010

Eco Fabulous koken: geroosterde bietjes


Op de site van Vila Augustus werd ik hierdoor aangetrokken. Het eco fabuleuze koken. Koken met pure ingredienten en zonder kunstmatige toevoegingen.

Onderstaand een recept hiervan. Je kunt nog veel meer leuke recepten vinden in het boek "Ecofabulous koken in alle seizoenen" van Lisette Kreischer. Te verkrijgen bij bol.com. Zie ook het boek:

Veggie in pumps


Het Recept:

Geroosterde rode bietjes met vanille in balsamico

Dit was mijn eerste echte bietenrecept, en bietjes groeiden naar mijn mening van ‘Zero’ tot ‘Hero’. Zacht, aromatisch en smaakvol; lekker als bijgerecht, snack aan een satéprikker of hoofdgerecht in combinatie met geroosterde aardappel en wortel.

Ingrediënten (Voor 2 personen)
6 kleine tot middelgrote bietjes
1 theelepel verse vanillerasp (van een peul)
scheutje balsamicoazijn
olijfolie
2 eetlepels verse rozemarijn (zonder takje)
zeezout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 tot 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Schil de bietjes en snijd ze in vieren. Meng de bietjes in een kom met rozemarijn, vanille, olijfolie, balsamico en zeezout (laat echter wel het zoet van de bietjes overheersen) naar smaak. Bak ze in de oven in zo’n 30 tot 40 minuten gaar.

Morgen: inspiratie (boeken) door inspiratie (Eco Fabulous koken).