Geroosterde rode bietjes met vanille in balsamico
Dit was mijn eerste echte bietenrecept, en bietjes groeiden naar mijn mening van ‘Zero’ tot ‘Hero’. Zacht, aromatisch en smaakvol; lekker als bijgerecht, snack aan een satéprikker of hoofdgerecht in combinatie met geroosterde aardappel en wortel.
Ingrediënten (Voor 2 personen)
6 kleine tot middelgrote bietjes
1 theelepel verse vanillerasp (van een peul)
scheutje balsamicoazijn
olijfolie
2 eetlepels verse rozemarijn (zonder takje)
zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 tot 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Schil de bietjes en snijd ze in vieren. Meng de bietjes in een kom met rozemarijn, vanille, olijfolie, balsamico en zeezout (laat echter wel het zoet van de bietjes overheersen) naar smaak. Bak ze in de oven in zo’n 30 tot 40 minuten gaar.
Morgen: inspiratie (boeken) door inspiratie (Eco Fabulous koken).