"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 14 november 2011

Mijn' Lein op Sporty Monday


Omdat je niet met een mooi lichaam wordt geboren en het moet creeren bedenk ik van alles om mijn gecreeerde lichaam weer terug te krijgen.

Daarvoor heb ik om te beginnen op zaterdagen een nieuw ritueel ingevoerd.

Elke zaterdag tussen 10.00-12.00 wordt het huis met bezems gekeerd. We gaan er gezamenlijk twee uur flink tegenaan. De taken varieren van het soppen van de keuken, het strijken, het dweilen van de vloer tot het onderhoud aan de tuin. Ik weet niet wat ik erger vind. De sportschool of dit. Maar goed...alles voor het goede doel. Mijn Lein.

Zondag heb ik twee uur in rap tempo door de polder gelopen. Hier wordt ik wel echt blij van. Therapeutisch wandelen noem ik het. Lekker met een vriendin samen en alle frustraties van de hele week lekker van me af praten. Het valt me op hoe vaak de zon eigenlijk schijnt op deze moment. Ik heb dan ook altijd op zondagmiddag weer een stralend humeur. Dat heb ik ook wel nodig voor de maandag.

Want de maandag is het natuurlijk Sporty Monday. Vandaag heb ik daar nog even voor mijn werk een Wijkschouw tussendoor gepland. Een uur loop je dan door de wijk. Dus de warming up was bij het bezoek erna aan de sportschool niet meer nodig.

Voor het eerst heb ik na de sport een glimlach op mijn gezicht kunnen toveren. Dit is omdat ik weer ben afgevallen. Weeg nu 88,5 kg. Elk normaal mens zou dit aan niemand durven vertellen. Maar ik doe dit bewust. Ik hoop dat ik me nog meer ga schamen. Misschien dat ik er dan wat harder tegenaan ga of wat minder zonden bega in het weekend. Want oh oh die wijn en die nootjes. Die vind ik toch zo lekker.

Ben in ieder geval op de goede weg. Het drinken van 5 flesjes water per dag heb ik weer versloft, het persen van mijn sinaasappeltje/citroentje in de ochtend ook. Zal dat deze week weer eens oppakken. Wie weet is het resultaat dan volgende week nog beter.

En heeeel misschien ga ik zo nog even de polder in!