"Zinnen en Minnen" Shop

zondag 26 februari 2012

Sunday Family Day: Volendam




Volendam!

Klederdracht, Cultuur, Visspecialiteiten, &
Vintage shoppen.

Dit boek is te verkrijgen voor maar € 7,90 bij
Bol.com via Vintage'Lein



Na een aantal zondagen mezelf te hebben vermaakt mocht ik vandaag aanspraak maken op een gezamenlijke familiedag. We besloten hiervoor op pad te gaan. Rond 11.15 uur vertrokken wij richting Volendam. 12.30 uur kwamen wij aan en vonden als een van de weinigen direkt een parkeerplaats.
We liepen langs een winkelcentrum met reklameborden van Didi, Kruidvat, Action etc. Lopen! riep ik.
Hier moeten we niet wezen. Dit is nou precies waarom we vandaag niet op pad zijn gegaan.

Vandaag zijn we op zoek naar iets anders, iets nieuws. We lopen door en komen terecht op de beroemde "Dijk". Zouden we Nick en Simon of Jan Smit nog tegen komen? Dat bleek niet het geval te zijn. Wel kwamen we vrienden tegen uit Schiedam. Hoe is het mogelijk? We raakten aan de praat en kregen meteen even het adres van Nick Schilder wat later bleek het adres van Jan Smit te zijn. Ha ha. Toen we uitgepraat waren gingen we even een vistentje in voor een visfrietje met een garnalenkroketje  We hebben dit heerlijk buiten opgegeten. We genoten van het uitzicht op de bootjes. Wat ons bezig hield was de naam van de viswinkel. We troffen deze niet aan. Wat bleek! Ook de viswinkel viel onder Schilder Holding. Het is hier een en al Schilder wat de klok slaat.

We waren voldaan en vervolgenden onze tocht. De vrienden hadden ons gewezen op een leuke zaak met oude troep. Echt iets voor jou zeiden ze. Leuke accosiatie! antwoordde ik. Maar ze kregen gelijk. De leuke Vintage winkel met kleding genaamd "Blij aan de Dijk", sieraden, curiosa werkte als een magneet. Een paar minuten later hebben we ons hier een klein uurtje vermaakt. Zo leuk dat de winkels hier 7 dagen per week geopend zijn.

Klederdracht schrijft geschiedenis in Volendam. Halverwege de "Dijk" passeren we een etalage die volledig in beslag wordt genomen door de Sterren van het Nederlandse Doek. Jan Smit, Angela Groothuizen, Nick en Simon, BZN, Leonie Borsatie en vele anderen hebben zich laten fotograferen in de Volendammer Klederdracht. En bekeken dat ze worden hier op de "Dijk" in de etalage van Foto De Boer

We hebben de rest van de middag over de dijk gelopen. Dit ter voorbereiding op mijn Sporty Monday. Vond wel dat ik hiervoor een kop koffie had verdiend. Na een kop koffie bij Cafe Centraal gingen we met behulp van de Navi nog even langs de Pegagus Straat. We wilden nu wel eens het huis van Nick Schilder zien. Gebleken is dat dit adres hoorde bij het huis van Jan Smit in plaats van Nick Schilder. Het was er niet minder mooi om.

We moesten terug naar huis om voor onze studentjes te koken. Helaas. De dag was te kort. We gaan gewoon binnenkort weer terug.

Eerst nog even verdiepen in de Klederdracht die we dan wellicht zullen tegen komen na opening van de seizoensactiviteiten in maart.

Meer Volendam: Klik hier!
-o-