"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 7 maart 2011

Fit for Life Monday -Story of my own life



Wie verlangt er niet naar een mooi lichaam? Wie wil er niet mega fit zijn?

Na een heerlijk weekend moest het er natuurlijk weer van komen. De wekelijkse routine op de sportschool. Genoeg geluierd dit weekend. Tijd om van de bank af te komen.



Voordat ik wegging heb ik de Royal Greens van de Bagels & Beans ingenomen. Goed voor de weerstand, vermoeidheid en afvallen. http://www.bagelsbeans.nl/nieuwsbrieven/nieuwsbrief_juli_2010.html

Om 11.00 uur stond ik braaf klaar in mijn sportkleren. Mijn sportvriendin zou naar mijn idee terug zijn van vakantie. Ik keek er echt naar uit haar weer te zien.



Helaas was zij er om 11.20 nog niet. Wat nu? Het makkelijkst zou zijn gewoon weer lekker naar huis te gaan. Maar dat deed ik niet. Ik praatte mezelf moed in en wachtte. Toen ze er 11.30 uur nog niet was ging ik naar binnen.

Net als andere keren was er niemand die ik kende. Maar wat gaf dat eigenlijk. Sinds mijn bezoek aan het Rubenshuis gisteren, waar ik toch wat overeenkomsten zag in de geschilderde lichamen men ik mezelf bewust van de noodzaak meer te bewegen.

Ik werd geinspireerd door de tekst op de poster die levensgroot tegenover mij hing:
Een mooi lichaam wordt niet geboren, maar gecreeerd! Helemaal waar.....

Na 50 kcal te hebben verbrand op de fiets, daarna de crosstrainer (waar ik eigenlijk een enorme hekel aan heb). Constant sprak ik mezelf toe: als je jezelf nou op dit apparaat in het zweet werkt, kan je vanavond misschien wel lekker je wijntje nemen. Het heeft gewerkt, want voor het eerst hield ik het 10 minuten vol. Ik liep niet eens meer blauw aan. Toch weer 50 kcal verbrand. Dit zijn er al 100.
Daarna heb ik elk fitness apparaat minstens 10 minuten gebruikt. Misschien heb ik hiermee ook wel 50 kcal verbrnad. Omdat ik er eigenlijk geen genoeg van kreeg ben ik nog op de loopband gegaan. Nog eens 100 kcal verbrand. Dus in totaal heb ik op deze ochtend zo'n beetje 250 kcal verbrand.


Ik werd geinspireerd door de tekst op de poster die levensgroot tegenover mij hing:

Een mooi lichaam wordt niet geboren, maar gecreeerd! Helemaal waar.....

Het geeft een gevoel van een overwinning op mijzelf. Nu nog een ander eetpatroon en wat minder wijn en het komt goed. Zou dit een nieuwe verslaving worden? Ik vraag het mezelf elke week af.



Alhoewel schrijven ook heel leuk is!