"Zinnen en Minnen" Shop

donderdag 5 december 2013

30.11.2013 Route Nieuwe Binnenweg (2)












Bekijk eerst de foto´s en lees daarna het verslag van de Route Vintage´lein op zaterdag 30.11.2013

http://www.flickr.com/photos/97263162@N02/sets/72157638354048896/
Let op: De foto's zijn eigendom van Marjolein Droog en mogen niet gekopieerd en/of voor commerciële doeleinden worden gebruikt zonder toestemming.
            


Hoe de Route tot stand kwam:

Na de organisatie van de eerste route kreeg ik een mailtje van Jacqueline Klaassen. Bachelor of Arts Therapies and Art Teacher. Vanwege het behalen van haar diploma, wil zij als dank voor de steun van haar vriendinnen, de Vintage´Lein Route cadeau geven!

Of ik dus voor haar en 10 vriendinnen een route kon organiseren? Natuurlijk kon ik dat. Er is niets mooier als via iemand anders meer anderen blij maken met iets waar je zelf ook blij van wordt.

We hoefden niet lang na te denken over de plek van de Route. Binnen een minuut was de keuze gemaakt voor de Nieuwe Binnenweg te Rotterdam. Maar, daar was ik natuurlijk al eerder geweest met een groep. Dus, deze keer moest het anders aanpakken, besloot ik.

Ik zou proberen een aantal winkeliers die niet aan de eerste route hadden meegedaan proberen te betrekken in deze route. Ik had nog  drie weken de tijd en ging meteen aan de slag. Bellen, mailen, persoonlijk contact. In deze drie weken fietste ik dagelijks op een neer naar de Nieuwe Binnenweg en heb gepraat als brugman om een soort Walking Dinner Vintage Route te kunnen realiseren. En met een wekelijks totaal van 36 km op de fiets is het me gelukt.

De Route was uiteindelijk als volgt:

De Punch
Hier mochten we met dertien vrouwen naar één man luisteren. We werden geïnformeerd over de geweldige collectie  Dr. Martens, Kate Perry. Het voelde als Jeugdsentiment. We kregen vanuit de samenwerking bonnen voor 20 % korting bij een aanschaf in de winkel.

Art and Casey
Een warm onthaal. De stoep werd nog snel geveegd en de rode loper lag uit. We kregen koffie uit een nieuw aangeschaft koffiezet apparaat. En we kregen koekjes van de wereldberoemde Koekela. Daarnaast hadden we een snuffelstage van een half uur. In de komende weken worden we graag terugverwacht om alle jurkjes te passen, accessoires te kiezen of gewoon nog eens een snuffelstage te doen.

Bertus
Bertus en Vintage'lein houden van dezelfde dingen en vooral van samenwerken. Standaard geeft Bertus aan de klanten van Vintage'Lein 10 % korting. Het kon dan ook niet anders dan dat we in de middag terug moesten keren om de mooie authentieke (veel te zware) vintage items die gereserveerd waren, op te halen.

Maison D'Arabique
Een snoepwinkel voor de aanschaf van sfeer. We mochten schalen, kleden, woonaccessoires, maar ook een enorm assortiment tajines bewonderen. Er stond een groot dienblad klaar met een theepotje, theeglaasjes en overheerlijke Marokkaanse koekjes. Het was een en al gezelligheid. We konden niet lang blijven. Maar, we kregen het aanbod om aan einde van de dag terug te komen. Krijgen we dan eten uit de tajine, vroeg iemand voor de grap. Pff..dat was naar mijn idee wel een beetje veel gevraagd. Maar teruggaan zouden we, dat stond vast.

De Witte Tandenwinkel
Wat moeten we hier nou? Ik zag ze denken. Maar, dit bleek al snel duidelijk. Ik kreeg de dames - net als  bij de vorige route - niet mee. Vol aandacht luisterden ze naar de twee mannen en hun verhalen over de juiste tand verzorging. Met grote aantallen tandenborstels, tandpasta etc. gingen we - veel te laat - de deur uit.

Dutch Design Shoes
Hier mochten we een prachtige collectie designers schoenen en zelfs panty's bewonderen. Geweldig. Iedereen kreeg een visitekaartje mee met zelf gevouwen schoentje van cadeaupapier. Vandaag zou er niet genoeg tijd en ruimte zijn om te passen en te meten. Maar, dit gevouwen schoentje zou ons herinneren aan de terugkomactie.

Christiaan Kappers
Een complete rondleiding en vooral heel veel proefjes, informatie en een kortingsbon van 10 % op een behandeling maakten dit bezoek tot een succes. Beleving stond en staat voorop in deze salon. Alles werd in korte tijd gerealiseerd voor de Route Vintage'lein. Hoewel het buiten koud was, zullen we ons de warmte van dit bezoek nog lang herinneren.

Odile Hemmen
Pas vrijdagmiddag vroeg ik of Odile wilde meewerken aan de Route. Zaterdag rond het middaguur was er een wijnproeverij gerealiseerd. Voorafgaand aan een buitengewoon heerlijk volgend punt in de Route was dit zeer welkom. De wijn vond gretig aftrek. Dit zal niet stoppen bij deze zaterdag. Deze winkel is een aanwinst voor de Route Vintage'Lein. Wijn en Vintage'Lein?

Buiten
Bio -Buitengewoon heerlijk! plekje. Een pompoensoep met vers brood zoals we die nog nooit gegeten hebben. Een winkel vol heerlijke hapjes. Als je de foto's hebt gezien weet je zeker dat je hier nog vaak zult gaan komen. Vanaf deze dag is dit adres buitengewoon broodnodig! Om over de rest van de artikelen nog maar niet te spreken. Kijk zelf maar...

Beetje bij Beetje en Jan en Jans
Met big shoppers gaan ze hier de deur uit. Zowel met de nieuwe dingen van Jan en Jans als met de Vintage van Beetje bij Beetje. Zoveel zeldzame spullen op één plek kom je niet vaak tegen. Beetje bij Beetje gaat niet helemaal meer op!

Voorlopig
VOORLOPIG heeft alles wat Voorlopig is. Wat ons betreft verandert deze tekst in PERMANENT.
Je vindt hier alles wat je misschien wel niet kent.

Stek, de Stadstuinwinkel
Het was nog niet meteen duidelijk hoe Vintage in verband gebracht zou moeten worden met Stek. Maar inmiddels is deze winkel een succesfactor in de route Vintage'Lein. De vorige route waren het de flestuintjes en plantenhangers van macramé die bijdroegen aan het succes. Nu was het de thee, die getrokken was van brandnetel, lavendel en oregano. Alle kruiden  hiervoor zijn te verkrijgen bij Stek. We kregen zelfs nog een bolletje mee om zelf te planten. Zo leuk!

La Zia Maria
Bakjes met Italiaanse vulling, broodjes etc... Wat een Italiaanse gastvrijheid. En dan ook nog allemaal een waardebon voor gratis lekkernijen bij een kopje koffie. Ook hier mogen we dus weer terugkomen. Ik heb mijn Italië vakantie geannuleerd. Ik ga wel naar Rotterdam. Is die cursus Italiaans ook niet nodig.

Het Derde Servies
Tonja was vrijdagmiddag al in de keuken van de winkel bezig met de bereiding van de overheerlijke glühwein. Het buitenterras was compleet in sfeer gebracht. Allemaal voor de Route Vintage'lein. We beleefden een warm, mooi, sfeervol moment en maakten gebruik van het prachtige servies en aten de schaal met mandarijntjes compleet leeg!

Flowers and Pearls
Met haar bloemen en parels en vooral vintage  is deze winkel het pareltje op de Nieuwe Binnenweg.
Het was geen punt om niet meteen iets aan te schaffen, want dit is nou ook weer een van die winkeltje waar je gewoon naartoe terug wilt om lekker te combineren en te passen.

Boeketterie
We maakten een mini route langs de mooie boeketten en ontvingen voor het verlaten van de winkel weer een leuke attentie voor onze Goodie Bag die we gedurende de dag mochten vullen met prachtige herinneringen.

Vermeijden Delicatessen
We roken de koffie. Na al de opgedane indrukken en vele gezette stappen was dit zeer welkom. Een mooi moment om de ervaringen van deze dag met elkaar te delen. Als herinnering voor Jacqueline schreven we allemaal in het boekje dat tijdens de route was aangeschaft bij Voorlopig. Maar goed dat we hier onze aankopen bij Vermeijden niet in hoefden op te schrijven. Het boekje zou te klein zijn.

Sister Moon
Een 20 jarig bestaan waar de Vintage'lein bij mocht zijn. Een prachtige herinnering aan champagne, koek en hele mooie jurkjes. We kwamen in een jolige stemming. Of de muziek passend was bij onze leeftijd zijn we nog niet uit????

Maison d Arabique
De slagroom op de taart! Of eigenlijk een maaltijd in een tajine als afsluiter van de dag. Wat een ongelooflijke verrassing. Midden in de winkel stond een grote brander waarop de tajine stond te dampen. De geuren kwamen ons bij het openen van de deur al tegemoet. De gastvrijheid en de smaak van het eten zullen ons nog lang bij blijven. We kregen ook nog een recept voor de tajine en bijbehorende kruiden in geschenkverpakking mee naar huis. Het was een dag om nooit te vergeten. Vol passie, liefde, inspiraties, gezelligheid, maar vooral hartverwarmde gebaren van de winkeliers.

Op zoek naar warmte en gezelligheid? Op de Nieuwe Binnenweg te Rotterdam kun je die in overvloed vinden. En....vergeet niet dat je bij Bertus altijd 10 % korting krijgt als je er via Vintage'Lein iets koopt!

Op zoek naar een leuke vriendinnengroep? Ik weet er inmiddels eentje...

Bedankt allemaal voor jullie deelname aan de Route Vintage'Lein op 30.11.2013

Vintage'Lein

-o-

Enne...ga je nog eens shoppen op de Nieuwe Binnenweg, vertel de winkelier dat je terugkomt via Vintage'lein. Wie weet?