"Zinnen en Minnen" Shop

vrijdag 5 november 2010

Weekend Recept: spinaziesalade

Ingredienten:
300 gr bladspinazie, 1 teen knoflook, 1 sjalotje gesnipperd, 100 gr blauwschimmelkaas, 4 sneetjes witbrood, 1 eetlepel olijfolie 3 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel mostert, peper en zout.

Was de spinazie grondig en droog deze.

Snij het brood in vierkante blokjes (korst eraf).
Doe 2 eetlepels olijfolie, in de ovenschaal,
Pers knoflook erboven uit, roer door elkaar
Vermeng met de broodblokjes en bak in een oven van 180 graden of onder gril goudbruin

Maak van de rest van de olie, azijn, mosterd en gesnipperd sjalotje en peper en zout een dressing.

Brokkel de blauwe schimmelkaas fijn, hussel met de dressing door de spinazie en strooi op het laatst de croutons erover.

Een heerlijke salade. Als maaltijdsalade kun je de hoeveelheid verdubbelen en er droge gekookte wilde rijst doorheen scheppen en decoreren met gekookte, gehalveerde (kwartel) eitjes.

Misschien nog een leuke tip voor het weekend: http://literatuuroptafel.blogspot.com