"Zinnen en Minnen" Shop

woensdag 24 juli 2013

Enkele stuks Vintage/Retro Swimwear bij Flower & Pearls!


 
 
Bounty eilend of de Nieuwe Waterweg?
Niets staat nog in de weg .....
 
Beloofd is beloofd! Ik zou nog iets vertellen over de vakantie en de badpakken die voortleven in mijn herinnering.
 
Tijdens deze vakantie is mijn liefde ontstaan voor de badpakken uit vervlogen tijden en de look-a-likes.
 
Bij mijn observaties op de prachtige stranden van de Cote d'Azur werd ik getriggerd door Grace Kelly en Brigitte Bardot achtige types die badpakken droegen die meer om het lijf hadden als de versieringen die tegenwoordig tussen de billen worden geregen om een optimaal bruineffect te verkrijgen.
 
Deze types hadden naar mijn mening stuk voor stuk een prachtig figuur. Ik was er van onder de indruk. Dames van rond de 80!  Ze zagen eruit alsof ze het grootste deel van de dag in de sportschool doorbrachten of veel seks hadden. In ieder geval leken ze behoorlijk in shape. 
 
Toen ik dezelfde dames later terug zag zonder badpak bleek dit "in shape" best tegen te vallen. Het had dus aan de pasvorm van deze oerdegelijke badpakken gelegen dat ik een jaloersmakend gevoel kreeg van deze welgevormde dames. De  voorgevormde cups, versterkte buikdelen en een corrigerende taillenaad zorgen voor het sprookje waar iedereen in wil geloven. Het sprookje van de badpakken uit vervlogen tijden.
 
Of je nu vertrekt naar Bounty eiland, een duik neemt in de Nieuwe Waterweg of jezelf wilt laten zien op het terras van Dudok (zou er dan wel even een A-lijn rokje bij aantrekken)?  Het kan allemaal. In deze badpakken blijft alles op zijn plaats.  Sterker nog! Deze badpakken laten alle vrouwelijke vormen van hun beste kant zien. Het zal niet voor niets zijn dat deze badpakken weer onderdeel zijn van het strandtoneel.
 
 
Je kunt ze combineren met een retro badmuts, een zijden sjaaltje met grote zonnebril of een vintage bloem in je haar.
 
Erbij hoort natuurlijk de bidon van Vintage'Lein. Bestel snel via vintagelein.nl
 
€ 5,00 p.stuk
 
 
Ik zeg doen!
 
Voordat je naar Flowers and Pearls rent, mailt, belt etc. om een van de onderstaande zeer exclusieve badpakken in je kast te krijgen of meer te weten wilt komen over maten, prijzen etc. kun je je eerst nog even verdiepen in de geschiedenis van de badmode, de geschiedenis van het badpak
 
Maar, ik zou zeker een kijkje gaan nemen bij Flower & Pearls. Daar zijn nog veel meer leuke dingen te ontdekken! En, misschien kun je je ook alvast aansluiten bij de vrienden van Vintage'Lein op facebook. Daarmee kun je later dit jaar je voordeel doen.
  
Oh ja, en kijk nog even op http://binnenlein.blogspot.com voor informatie over de Route Binnen'Lein op 21 september 2013 (de eerste herfstdag)
 
 


 
 
Met veel dank aan Flowers & Pearls voor de foto's en het vertrouwen dat zij mij gaven een allereerste artikel te mogen schrijven.