"Zinnen en Minnen" Shop

woensdag 7 december 2011

Wednesday Music - Baroque : Bach & Hofdans


07,.11.2011

Dat "Barok" elke dag de harten van velen verovert is niet verwonderlijk. Barok vind zijn oorsprong in Italie. Het kwam destijds tot uiting in de architectuur, tuinarchitectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur, sieraden, kleding, maar ook de muziek. En daarin is niets veranderd.

Ik draag het graag, kijk er graag naar, maar vooral luister ik er graag naar!

Toen ik bovenstaand box vol met Barock CD's kreeg van Sinterklaas wist ik vrijwel niets van klassieke muziek. Door het schrijven van deze blog wordt ik zelf gehouden aan de door mij bedachte kreet
"Inspiratie door Inspiratie". Elke dag als ik schrijf heb ik door mijn opgedane inspiratie weer nieuwe inspiratie voor de volgende dag. Zomaar dingetjes waarmee ik een kleine invulling aan mijn leven geef.

-o-

Vandaag nr 1.

De  CD van Bach, Brandenburg Concert in E Major.


Eerst eens even meer lezen over Bach.

Bach had een enorm hofmuziek reportoire. Over de hofmuziek zijn vele essays geschreven. Ik heb er zomaar eentje uitgelicht De essay over hofmuziek.


De hofmuziek brengt me naar de hofdans. Meerdere keren heb ik al op het punt gestaan om me hiervoor op te geven. Helaas wordt in Schiedam geen hofdans les gegeven. Ik weet zeker dat ik daar voldoende inschrijvers voor zou kunnen vinden.

Onder hofdansen worden de dansen verstaan die in vroegere eeuwen aan het hof gedanst werden., Onder andere in de film Pride and Prejudice en Casanova zijn voorbeelden van hofdansen te zien.

Zou je ook willen hofdansen? Zie:Touched by Magic Hofdansen

Wie weet iemand die in Schiedam les wil geven in hofdansen? Mail: vintagelein@h