"Zinnen en Minnen" Shop

zondag 5 januari 2014

Dagboek (5) - Kon ik de tijd maar terugdraaien. Ik weet wel waar ik de klok stil zou zetten ...

Vandaag probeer ik eens te schrijven zonder vooraf gezocht beeldmateriaal.

Elke beeld dat ik vind is al door iemand gebruikt. Ik heb het altijd zo over authenciëteit, dus wil vandaag eens dicht bij mijzelf blijven.

Bovendien kan ik jullie de producten van www.vintagelein.nl niet door de strot duwen. De site is nu onder de aandacht gebracht en ik moet maar gewoon geduld hebben totdat mensen uit zichzelf de weg vinden naar de prachtige verzamelde items en lingerie!

De achtergrond van deze pagina is slechts het beeld voor vandaag. Gewoon eens om uit te proberen.
Het lijkt me leuk eens alleen bezig te zijn met mijn eigen gevoel en de tekst.

Maar, wat is het moeilijk. Schrijven zonder beeldmateriaal. Dat voelt hetzelfde als poetsen zonder tandpasta of afwassen zonder kwast.

Ik probeer wat in gedachten te zijn en te kijken welk beeld het eerste in mijn herinnering opkomt en welk gevoel het oproept.

Dat is het beeld van mijn twee dochters, die gisteravond samen aan de keukentafel zaten te leren.

Één avondje waren ze thuis gekomen omdat opa vandaag 85 jaar is geworden. Eigenlijk konden ze geen minuut van hun kostbare tijd missen. Alle tijd zou in het huiswerk gestoken moeten worden. Maar, ze wilden zo graag voor opa graag een uitzondering maken en kwamen gistermiddag alvast naar huis. Dit hield dan wel in dat in de avond geleerd moest worden en gewerkt aan het typen van verslagen.

Wat een prachtig beeld was het. Twee knotjes die elke aanslag op het toetsenbord wat opwipten. 2 paar voeten wat onder de billen uitstak, af en toe lekker gebabbel en gegiechel.

Heerlijk, even in gedachten terug te gaan naar de tijd waarin we ons weleens afvroegen wanneer ze zelfstandig zouden worden en op zichzelf zouden gaan wonen. Konden we de tijd maar terugdraaien. Ik weet wel waar ik de klok stil zou zetten ...

Maar, ik heb het te doen met de herinnering die ik nog lang zal koesteren!