"Zinnen en Minnen" Shop

vrijdag 20 mei 2011

Weekend Recept

KOKEN MET FILOSOFIE!

 

Salade met kaas en pecannoten! Naar een filosofisch recept.....

De postmoderne filosoof zou een saladosoof moeten zijn. Hij zou zich verre moeten houden van damasten tafelkleden, algemene manieren, uitdrukkingen en procedures, hoge stijve logische boorden en lage sentimentele decolletees. Hij zou geen arsenaal aan apparaten en gestileerde uitdrukkingen moeten gebruiken om taaie gedachten tot zich te nemen en te vermaken. Hij zou strijkjes, portiers, bedienden en andere soorten likkerij van de hielen van de meesterdenkers moeten mijden. Hij zou moeten komen en gaan zoals het uitkomt en de dingen nemen zoals ze zich voordoen.
Een saladosoof filosofeert niet in zware gebouwen, maar tussen neus en lippen door, b.v. op een bankje in het park of bij de T.V, Hij is daarom beweeglijk, komt op zijn eigen schreden terug en heeft geen vesting te verdedigen. Zijn doel is niet langer een levenswerk te schrijven dat generaties lang geconserveerd zal worden, maar kleine verfrissende hapklare observaties te maken, die niet bewaard, maar verteerd en verwerkt moeten worden.......

Dit spreek me aan. Vandaar dat de keuze voor mijn Weekend Recept deze week is gevallen op
onderstaand recept;

Benodigdheden: 
halve krop ijsbergsla, stukje trappisten, leerdammer of kernhem kaas, 150 graam pecannoten, 
2 eetlepels notenolie,  eetlepel azijn, citroensap, blikje mais, vlees- of cherrietomaat.

Bereiding:
Snij de sla in reepjes van 4 cm lengte, leg hierop in kleine blokjes gesneden trappistenkaas, leerdammer of kernhem. Verdeel 150 gram pecannoten over de salade. Meng twee eetlepels notenolie met 1 eetlepel azijn en een paar druppels citroensap. Druppel dit mengsel over de salade. Maak uw salade af met mais uit blik, tomaat en eventueel zonnebloempitten en/of sesamzaad.

Fijn weekend!