"Zinnen en Minnen" Shop

vrijdag 11 oktober 2013

Poëzie - hier en nu!



Poëzie komt van het Griekse poiesis en betekent maken, scheppen, vormen. Misschien spreekt poëzie me daarom op dit moment in mijn leven zo aan.

Ik ben vanaf 01.10.2013, het moment waarop mijn contract niet werd verlengd zelf aan de slag gegaan met het maken, scheppen, vormen van mijn leven.

Aanvankelijk deed ik maar wat. Hier en daar een tekstje schrijven. Wat netwerken. Een route organiseren. Maar langzaam aan begint er een besef te groeien. Een besef hoe heerlijk het is om wakker te worden en te weten dat de dag van mij is. Dat ik mezelf een taak geef, of niet. Dat ik op pad ga, of niet. Ga schrijven, of niet. Deze vrijheid is een van de mooiste dingen die mij overkomt. 

Als ik in mijn bed stap, heb ik een voldaan gevoel. Het WAS weer een mooie dag, denk ik dan. Als ik opsta moet ik stiekem mijn lach onderdrukken. Het WORDT en mooie dag, denk ik dan. Als ik de dag maak, schep, vorm, ben ik blij. Het IS weer een mooie dag, denk ik dan. Ik betrap mezelf erop dat ik leef in het hier en in het nu en er compleet gelukkig van wordt.

Ik schrijf nu even Poëzie ook voor jou!

Leef!
Ontvang en geef,
Die eigen kracht, het mag
Het wordt jouw dag!
 
Ook jij kan het maken
Scheppen en vormen, anderen raken
Jouw eigen kracht
Vormt ook mijn dag!