"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 15 augustus 2011

Sporty Monday/ 'Bonne route!'

Bonne Route!



Na twee weken te hebben rond gezworven door Spanje en alle faciliteiten (zoals tent, huisje, hotel, etc) te hebben uitgeprobeerd, werd de conclusie getrokken dat het tentje, de zee en het strand de beste optie waren voor een laaste vakantieweek.

Een niet al te touristische plek moest het worden. Wel aan zee maar niet ver af van een leuk stadje. De bestemming werd Denia. We kozen voor Camping Los Pinas.

We bereikten deze plek met een temperatuur van 34 graden op zondag 07.08.2011 in de namiddag. De camping was eigenlijk vol, maar we mochten in ieder geval 1 nacht blijven, helaas op een niet-schaduw plek. De beheerster van de camping was zo vriendelijk. Ze kwam ons meteen de volgende ochtend zeggen dat we een week konden blijven. Ze had het een en ander omgewisseld zodat wij ook en schaduwplek konden krijgen.

Het was na alle bezoeken aan de enorm drukke steden zoals Madrid, Valencia, Cordoba en Sevilla (waarover later meer) best een verademing. We konden het laantje uitlopen en lagen aan zee tussen de schitterende rotsblokken. Een prima plek ook om te snorkelen. Als we 10 minuutjes wilden rijden konden we gebruik maken van het schitterende zandstrand van Denia stad. Tussen de middag en 's avonds kun je (als je auto gratis bij het strand geparkeerd staat) heerlijk luchen en dineren. Stratenlange terrassen met de heerlijkste gerechten, de mooiste voorbijgangers, de heerlijkste temperatuur en vooral de Rioja!

Ik hoop dat Bagels & Beans het Spaanse ontbijtje met de tostada's con tomate en verse zumo de naranja ook op de menukaart zet, want ik kan niet meer zonder.

Hoop ook dat het een mooie zomer wordt, zodat de lunch en het diner buiten gebruikt kan worden.

Hoop ook dat de Rioja die ik heb meegenomen thuis net zo lekker smaakt als daar.

Maar hoop vooral dat hetgeen ze mij toewensten 'Bonne Route' na de veilige terukeer ook zijn vruchten gaat afwerpen in het dagelijks bestaan. Want de 'Bonne Route' die ik tot op dit moment volg zorgt voor een flink overgewicht en een weinig sportief leven. 
'
Zoals meer mensen dat doen neem ik me ieder jaar voor om volgend jaar in mijn vakantie toch met een maatje minder op het strand te liggen. Maar ieder jaar lig ik daar weer in mijn veel te grote lichaam. 
Ik ga wederom een nieuwe "Bonne Route" uitstippelen. Zal vandaag in ieder geval weer 15 minuten gaan lopen, 8 glazen water drinken en na mijn laatste glas Rioja waar ik mezelf dan mee beloon als afsluiting van mijn vakantie de wijn weer laten voor wat het is tot???