"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 3 januari 2012

Vintage knopen (collectors items); Boutons de Lille!



Boutons de Lille!

Op een van mijn eerste blog pagina's schreef ik over de vijf Vintage knopen die ik had aangeschaft op de markt in Rotterdam.

Enthousiast als ik ben heb ik me toen meteen aangemeld bij een knopenclub. Ik zou me gaan verdiepen in de geschiedenis van de knopen en zou de landelijke knopendagen bezoeken. Daarnaast zou ik kleding maken om de knopen aan te zetten. Daar is natuurlijk allemaal helemaal niets van terecht gekomen. Daarvoor in de plaats kwam het lezen en het schrijven. Maar de knopen blijven mijn aandacht trekken.

Zo ook deze! Ze zijn me aangeboden en ik ben er op ingegaan. Deze mooie knoopjes lagen eerst op een marktje in de buurt van Lille, heb ik me laten vertellen. De verkoopster (die rond de 50 was) gaf aan dat de knopen van haar recent overleden moeder waren. De moeder heeft een founiturenwinkeltje gehad. Dochter mocht nu de restanten verkopen.

De op een kaartje genaaide knopen hebben dus een heel leven afgelegd voordat ze in mijn bezit zijn gekomen. Dat is wat me boeit.

Ik wordt nieuwsgierig naar dit fourniturenwinkeltje in de buurt van Lille. Hoe zou dit geheten hebben? Hoe lang zou het bestaan hebben? Zou er ooit nog zo'n winkeltje voor terug komen.

Maar de vraag die me het meeste bezig houdt is: uit welke tijd zijn deze knopen? 


Heb je op een van deze vragen een antwoord, reageer dan svp onderaan dit blogbericht of mail naar vintagelein@hotmail.nl

Benjamin Button heeft ook een relatie met de knoop. Lees het verhaal! Bestel het boek via de bol.com banner op mijn blog. Echt een aanrader. Bovendien steun je indirect Stichting Lezen en Schrijven waar ik na een verkoop op mijn blog geld aan doneer!