"Zinnen en Minnen" Shop

zondag 11 september 2011

Wake Up Saterday! Viva Vintage.....& Sunday Familie Day

Vintage in Tilbug, 
Hiken in Drunense Duinen, 
Culinair genieten in Den Bosch.

Mijn zaterdag was helemaal tof! 

Na een leuk ritje omstreeks 11.00 uur aangekomen in Tilburg. Binnen no time een parkeerplek gevonden. Voor maar € 3,00 euro mocht de bolide hier wel een paar staan. Even maakte ik me zorgen over de afstand naar het Centrum, maar dat bleek niet nodig. 

Zoals jullie weten ben ik dol op dingen waarvan er geen twaalf in een dozijn gaan. En daarnaar moet je wat intensiever zoeken. De leukste winkeltjes liggen vaak net voor het Centrum.  

Ik kon mijn geluk niet op. De eerste etalage die ik op weg naar het Centrum tegen kwam liet mij vol verwondering stil staan. Zo veel mooie Vintage in een etalage had ik nog nooit gezien.
Wat bleek? Deze etalage was Viva Vintage. Hier heb ik online mijn bakelieten armband gekocht. Wat een toeval. Alles aan deze shop is perfect. Net zoals destijds de bestelling van de bakelieten armband ziet ook de winkel er tot in de puntjes verzorgd uit. De ramen lijken spiegels, zo schoon. Je gelooft haast niet dat hier Vintage verkocht wordt. De kleding, tasjes, schoenen, sieraden, maar ook lampen etc...zijn puntgaaf en zien er uit alsof ze net uit de verpakking zijn gehaald. Je wordt gastvrij ontvangen. En je gaat er natuurlijk niet weg zonder iets te hebben aangeschaft, want van de zeer exclusieve spullen die je hier aantreft is er nergens een tweede. Het is een groot voordeel is dat er ook online geshopt kan worden bij . Deze Vintage Shop noteer ik met stip in mijn Vintage'Lein Top 5.

Daarna bij Stadscafe De Spaarbank genoten van een heerlijke Bossche Bol met koffie. 

Na dit genietmoment (dat ik mezelf toesta in het weekend) viel mijn oog op "La Couronne du Comte". Zou dit een pennenwinkel zijn? Writing is of all times laat de website hiervan zien.

Lange tijd zoek ik al een mooie pen en een Moleskine boekje voor het maken van aantekeningen voor mijn blog. Nou, deze shop heeft hiervoor alles in huis. De trotse eigenaar informeert mij uitvoerig over de kwaliteit van de pennen en het papier. De Visconti pen stond al lange tijd op mijn verlanglijstje, maar wat ik hier zag was mooier dan mooi. Een assortiment van Mont Blanc, Viscontie, maar ook nog Pelikan. Ik beging nu erg te twijfelen over de Viscontie of de Pelikan. Maar goed, ik heb nog een poosje om er over na te denken want je moet wel een volle spaarpot bij je hebben.

Nu even meer over het vervolg van mijn Wake Up Saterday. De ochtend was zo voorbij. Na een leuk ritje langs de Efteling werd in Kaatsheuvel de lunch gebruikt.

Daarna op weg naar de Drunense Duinen voor een stevige wandeling. Ook dit was wel weer een beloning waard. In dit geval werd het een "Proeverijtje" bij de Roestelberg. Vier biertjes en een trappisten kaasje. Heerlijk.

Bij aankomst in Den Bosch werden we naar binnen gezogen bij Poetri Ajoe. voor een Gado Gado. Hoewel ik moest vragen om een ander tafeltje om dat de plek bij het raam te krap was om mezelf te zetelen, heb ik hier heerlijk gegeten. Een sfeervolle ambiance en een voortreffelijke keuken. Bij de parkeerautomaat bleek er maar € 1,00 euro betaald te moeten worden omdat het dit weekend Bourgondisch Den Bosch was. Dat onthou ik voor volgend jaar. 

Aansluitend nog een branbants feest tot diep in de nacht, zoals Guus Meewis zingt:

Die  je normaal in films ziet
Het is een nacht die wordt bezongen in het mooiste lied!
Het was een nacht waarop ik dacht dat ik hem nooit beleven zou,
Maar vannacht...

En nu is het Zondag/Familiedag. 
Meestal staat deze dag in het teken van familie. Zo ook vandaag. De hele dag doorgebracht met de (schoon)familie ter ere van een verjaardag in Nijverdal. 

Zo is het weekend weer helemaal in balans. Een dagje eigen belang en een dagje familie. Nu kan ik me weer focussen op de "Sporty Monday". 

NB: Zo blij ben ik met mijn Twitter Volgers van Schrijven Online.