"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 17 juni 2013

Sommige planten krijgen een tweede leven krijgen via STEK 'Vintage'



Toen ik over de Binnenweg fietste kwam ik weer een winkel tegen waar ik echt naar binnen moest. Deze "Vintage" past helemaal in mijn duurzame plannetjes. Kon het natuurlijk niet laten om toch nog even naar binnen te wippen bij Heavenly Cupcakes, Het Lokaal en Flowers & Pearls. Maar, daarover later meer. Lees maar snel door. Ik zal zeker weten dat ook jij hierdoor geinspireerd gaat en zo snel mogelijk op je fiets stapt met je ecologische boodschappentas of mand.

De stadstuinwinkel is een klein tuincentrum midden in de stad, met alle producten die nodig zijn voor het vergroenen en onderhouden van je tuin of balkon. Het is een ontmoetingsplek voor mensen die bij het vergroenen wat hulp bij kunnen gebruiken of graag hun kennis willen delen. Een plek waar workshops, lezingen en cursussen gegeven worden op het gebied van tuinieren en groen in de stad. Het is ook een atelier met werkplekken voor tuinarchitecten, ontwerpers en  andere mensen die de stad groener en leuker willen maken.

Bezoekers van de StadstuinWinkel kunnen hier dus ook een particulier of collectief tuinontwerp laten maken en advies inwinnen over hoe ze het een en ander kunnen aanpakken.
De mensen die de winkel draaiende houden zijn tevens de mensen die een dienst aanbieden op het gebied van groen en de stad. Het zijn ZZP-ers met een eigen draaiende zaak, die het leuk vinden om 1 dag in de week in de winkel te staan. Zij zijn enthousiast over tuinieren en delen graag hun kennis.
De knipoog naar Vintage?
STEK de stadstuinwinkel heeft regelmatig mooie, tweedehands planten. Verschillende enthousiaste Rotterdammers leveren stekjes en zaaiingen aan STEK. In de winkel zijn ze te herkennen aan een bordje met daarop de naam van de liefdevolle verzorgers.

Laat ze wel even weten dat je via Vintage'Lein ko komt he?

STEK de Stadstuinwinkel

Nieuwe Binnenweg 195 b
3021 GA Rotterdam